Svěráková a Dvořák povedou Y&R, Havlíček odchází

pondělí, 30. července 2018, 12:28 Lidé, Reklama MediaGuru

Petr Havlíček opouští pozici CEO Young & Rubicam pro střední a východní Evropu.

Tereza Svěráková a Tomáš Dvořák

Tereza Svěráková a Tomáš Dvořák

Vedení pražské pobočky mezinárodní agentury Young & Rubicam (Y&R) převezmou s účinností od 1. srpna letošního roku Tereza Svěráková a Tomáš Dvořák. Ti v agentuře dosud působili v rolích Chief Creative Officer a Executive Managing Director. Dosavadní CEO pro střední a východní Evropu Petr Havlíček, který v agenturní síti Young Rubicam působil od roku 1991, ke stejnému datu v rámci organizačních změn svou pozici opouští, s agenturou má ale nadále na vybraných projektech spolupracovat.

Podle vyjádření Andrewa Dimitriou, CEO Y&R pro Evropu, je toto rozhodnutí logickou reakcí na úspěchy, kterých se agentuře podařilo v posledních letech dosáhnout. „Tereza Svěráková a Tomáš Dvořák jsou motorem agentury, která je díky svým úspěchům na poli kreativity i nového byznysu inspirací pro celý náš obor, a to nejen v českém měřítku,“ zdůvodnil Dimitriou.

„Máme jasnou vizi být respektovanou agenturou na světové oborové mapě a společně s Terezou a našimi týmy budeme pokračovat v tom, abychom tuto vizi rychle naplnili,“ dodal Tomáš Dvořák.

Young & Rubicam Praha patří k významným tuzemským kreativním agenturám. Mezi její nejvýznamnější klienty patří Česká spořitelna, Plzeňský Prazdroj, Česká pojišťovna, Generali, Innogy, Sazka, Sanofi, Philip Morris, Opel, Bel či Kaufland.

-mav-