PepsiCo kupuje na globální úrovni SodaStream

neděle, 26. srpna 2018, 10:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Nápojářská společnost PepsiCo koupila izraelskou firmu SodaStream, zaměřující se na výrobníky domácích perlivých nápojů.

Zdroj: Fast ČR

Zdroj: Fast ČR

Nápojářská společnost PepsiCo, jež má ve svém portfoliu značky jako Pepsi, Mirinda nebo 7Up, koupila izraelskou firmu SodaStream. Rozšiřuje tak své pole působnosti, a to o segment výroby domácích sycených nápojů. Hodnota akvizice byla stanovena na 3,2 miliardy dolarů (72 miliard korun).

SodaStream se ve své produkci soustředí na výrobníky perlivých nápojů a také koncentrované příchutě pro přípravu domácích limonád. V současnosti vlastní její výrobník odhadem 12,5 milionů domácností v 45 zemích světa, včetně České republiky. V tuzemsku značku zastupuje společnost Fast ČR.

Ve své komunikaci se SodaStream dlouhodobě staví proti „nesmyslnosti“ balených vod. V loňské kampani tak například ukazovala Homo schlepiens neboli Člověka utahaného. Do reklamního spotu obsadila Mayim Bialik, známou jako Amy ze seriálu Teorie velkého třesku, a Kristiana Nairna, který ztělesňuje Hodora v seriálu Hra o trůny.

Od akvizice si SodaStream slibuje možnost vstoupit na nové trhy a rozšířit svou distribuci. PepsiCo tak naopak chce posílit svou pozici na trhu, kde sílí konkurence, a to nejen ze strany malých výrobců, ale i ze strany privátních značek.

-stk-