Economia mění vedení, Roman Latuske odchází

čtvrtek, 6. září 2018, 16:45 Tisk, Lidé MediaGuru

V pozici generálního ředitele Economie vystřídá Romana Latuskeho dočasně Michal Brejcha. V čele představenstva zasedne Zuzana Řezníčková.

Roman Latuske, zdroj: Economie

Roman Latuske, zdroj: Economie

Roman Latuske se po čtyřech letech vedení Economie rozhodl odejít z čela mediálního domu, a to jak z pozice generálního ředitele, tak z postu předsedy představenstva. Novou předsedkyní představenstva se stává Zuzana Řezníčková. Po dobu hledání nového generálního ředitele bude touto rolí pověřen ředitel divize Finance Michal Brejcha.

„Chci po tomto náročném období získat trochu odstup a následně se rozhodnout pro novou kariérní výzvu," zdůvodnil rozhodnutí Latuske. „Nastartovali jsme důležitou transformaci v digitálně orientovaný mediální dům a posunuli se v rozvoji produktového portfolia. Výrazně jsme zvýšili podíl obratu generovaného v oblasti digitálu a zlepšili provozní zisk,“ zhodnotil své působení. 

Do výběru a nástupu nového generálního ředitele bude tuto výkonnou pozici zastupovat Michal Brejcha, ředitel divize Finance. Novou předsedkyní představenstva je Zuzana Řezníčková, současná místopředsedkyně představenstva Economie a generální ředitelka společnosti BM Management.

Z pozice nové předsedkyně představenstva se Zuzana Řezníčková chce zaměřit na posílení strategického rozvoje produktů, udržitelný růst obchodních výsledků a posílení pozice Economie coby prestižního mediálního domu s hodnotným, nezávislým obsahem. 

„Za přípravu strategie, jak těchto cílů v dalším období dosáhnout, bude vedle své stávající role nově zodpovědný  Vladimír Piskáček, ředitel redakcí,“ představuje záměry mediálního domu Zuzana Řezníčková.

Uvolněnou pozici místopředsedy představenstva Economie převezme  Pavel Burša, ekonom a investiční manažer ze společnosti BM Management.

Představenstvo Economie tedy nyní bude pracovat v tomto složení: Zuzana Řezníčková, předsedkyně představenstva, Michaela Bakala, Pavel Burša, Vladimír Piskáček a Michal Brejcha. 

-stk-