Barrandov zavede relaci Moje zprávy s ředitelem Soukupem

středa, 24. října 2018, 14:25 TV MediaGuru

Televize Barrandov začne vysílat novou zpravodajskou desetiminutovku nazvanou Moje zprávy.

Foto: TV Barrandov

Foto: TV Barrandov

Skupina Barrandov začne od pondělí 29. října vysílat novou zpravodajskou relaci Moje zprávy. Moderovat ji bude generální ředitel televize Jaromír Soukup. Jde tak o další jeho pořad na obrazovkách TV Barrandov. Vysílat se bude každý den od 20:05, stopáž pořadu je deset minut.

Televize zdůvodnila, že zavedením pořadu vychází „vstříc svým divákům“. Letos v létě ale svoji dosavadní zpravodajskou relaci Naše zprávy zrušila. Zdůvodnila to tím, že zájem diváků o televizní zpravodajství obecně klesá.

Na tento krok ale zareagovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která konstatovala, že stažení zpravodajské relace odporuje vysílací licenci a požádala provozovatele vysílání o vysvětlení.

Zpravodajský formát pro TV Barrandov připravuje redakce časopisu Týden z mediálního domu Empresa Media. „Diváci se mohou těšit na aktuální informace podané zcela odlišnou formou, než je v českém mediálním prostředí obvyklé. Žádné dlouhé vysvětlování, ale nadhled a extra velká porce ironie,“ popisuje novinku TV Barrandov.

-mav-