Mall.tv odstartuje vysílání v neděli 7. října

úterý, 2. října 2018, 18:20 Internet & Mobil MediaGuru

Internetová televize skupiny Mall zahájí své vysílání v neděli 7. října.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Připravovaná internetová televize skupiny Mall odstartuje pod názvem Mall.tv v neděli 7. října. Se závazkem slibujícím „novou epizodu zábavy“ chce nabízet bezplatně videoobsah na jakémkoliv displeji zařízení s internetovým připojením. Do konce letošního roku by chtěla dosáhnout miliony zhlédnutí měsíčně. 

Ke startu má Mall.TV připraveny tři desítky pořadů. Jen v říjnu by měla zveřejnit na 300 videí. Ty doplní oceňované filmy distribuční společnosti Aerofilms a KVIFF Distribution nebo sitcomy České televize Kosmo a Čtvrtá hvězda.

„Chceme, aby Mall.tv byla zárukou kvalitní tvorby na kvalitní platformě. Uvědomujeme si, na jak tenký led se s takovým tvrzením pouštíme, protože hodnocení kvality je vždycky subjektivní a start nových projektů obvykle nebývá ani při nejlepší vůli a největším pracovním nasazení bezchybný. Nehodláme však vynechat jedinou příležitost, jak naše diváky pobavit a interagovat s nimi obsahem a technologickými možnostmi webu,“ říká šéfproducent internetové televize Mall.tv Lukáš Záhoř.

Mezi novými pořady se objeví již dříve avizovaný sitcom Život je hra, který je adaptací norského seriálu Match. Dalším počinem je osmidílný komediální seriál Stylista, za nímž stojí scénárista Luděk Staněk a režisér Jakub Machala.

Dále bude představena reality show Závodní akademie, kuchařské pořady 30Menutovka s Koko, Rozum v troubě s Romanem Vaňkem a Petrem Havlíčkem nebo Zmlsané dějiny opět s Romanem Vaňkem a docentem Martinem Francem. Adam Gebrian uvede pořad Gebrian: Překvapivé stavby. K vidění bude také sportovní pořad Bez frází, navazující na stejnojmenný web, poradna Milý Laco s trumpetistou Lacem Déczi, soutěž Vyhraj to! s moderátorem Tomášem Zástěrou nebo Události Luďka Staňka. 

Svůj pořad M-Test připravuje například také Roman Mrázik, který se podívá na testování produktů, Jana Samšuková představí ikonické kousky oblečení, Jakub Klingohr natáčí dokument Dělníci života, Tigran Hovakimyan v pořadu O papíry prověří znalosti a dovednosti řidičů a Jarda Konáš se zaměří na gaming. 

Většinu pořadů bude možné sledovat kdykoliv a kdekoliv. Některé, jako například 30Menutovku nebo Vyhraj to!, jen ve stanoveném čase. 

Vybrané pořady nové internetové televize Mall.tv

Události Luďka Staňka

„Zprávy, jaké jste ještě neviděli“, s moderátorem a stand-up komikem Luďkem Staňkem, který bude komentovat aktuální dění z domova, ze světa, sportu i z počasí.

Vyhraj to!

Vědomostní soutěž v přímém přenosu s moderátorem Tomášem Zástěrou, která umožní lidem zahrát si na počítači nebo z mobilu. V každém kole bude deset otázek, vyhrává soutěžící s nejrychlejší správnou odpovědí.

Stylista

Osmidílný sitcom ze zákulisí českého showbyznysu. Scénáristicky je pod seriálem podepsán Luděk Staněk, režie se ujal Jakub Machala a producentsky jej zaštítil Milan Kuchynka. V hlavní roli Artura, „nejžádanějšího stylisty v Česku“, se představí Petr Vaněk, v dalších rolích Michal Kern jako manažer Boho, Petra Nesvačilová v roli Dee, reportérky pořadu o celebritách, a Andrej Polák coby Olo, nové slovenské krve českého módního průmyslu.

Závodní akademie

Reality show, která zavede diváky do automobilového prostředí, kde budou soutěžící rozděleni do dvou týmů bojovat pod vedením Jana Charouza o vítězství na závodní dráze. Proti sobě se postaví červený tým životem protřelých s Tonyou Graves, Jakubem Bínou a Petrem Cerhou alias Nasty a modrý tým mladých a neklidných s Andreou Kalousovou, Jakubem Štáfkem a Denisem Kubíkem. 

30Menutovka 

Pořad o domácím vařením vysílaným v reálném čase od přípravy ingrediencí až po servírování pokrmu na talíři. Krok za krokem receptem provází foodblogerka a moderátorka Koko, a to bez jakýchkoli střihů a zásahů do živého vysílání. 

Milý Laco 

Trumpetista a jazzman Laco Déczi odpovídá na dotazy, které mu chodí do jeho „poradny“. Upozornění: v pořadu padají sprostá slova, není vhodný pro děti, mladistvé a útlocitné.

Jednou rukou

Veronika Rážová se narodila bez levé horní končetiny. Je proto zvyklá všechno zvládat pouze pravačkou a o své tipy, grify a každodenní zlepšováky, které ocení indisponovaní, ale i zaneprázdnění, se ráda podělí.

Rozum v troubě

Vážné i nevážné povídání o zaručených receptech, potravinách či produktech zdravé výživy, o nichž jejich autoři, výrobci a prodejci tvrdí, že jsou zárukou zdraví, štěstí a trvalé energie. Pořadem provází zvídavý šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk a výživový specialista Petr Havlíček.

Život je hra

Desetidílná adaptace norského sitcomu o klukovi Štěpánovi, kterému je něco přes dvacet a má problémy jako někdo, komu je přes dvacet, takže chce přítelkyni, víc sexu a méně situací, v nichž si připadá jako úplný idiot. Jeho každodenní situace komentuje dvojice komentátorů v podání Michala Suchánka a Petra Marka. Režie se ujal Jan Prušinovský. 

Gebrian: Překvapivé stavby 

Adam Gebrian představuje 15 významných staveb, které stojí tak trochu stranou zájmu, a přitom to jsou skryté perly česko-slovenské moderní architektury. V novém pořadu se jim dostane zasloužené pozornosti i dvojnásobné stopáže, než byli diváci jeho sérií dosud zvyklí.  

Bez frází

Pořad, který nabídne jiný úhel pohledu do světa sportu. Navazuje na stejnojmenný web, který v říjnu 2016 spustili hokejisté Radim Vrbata a Jakub Koreis a sportovní novinář František Suchan. K dnešnímu dni využili možnost podělit se o své zkušenosti ze sportu přes 130 profesionálních sportovců.

Zmlsané dějiny

Pohled do historie české kuchyně nabídne Roman Vaněk a docent Jídlo alias Martin Franc z Akademie věd, který je expertem na dějiny stravování. 

Náklady na Mall.tv se pohybují v řádech desítek milionů ročně. Redakční tým čítá necelé dvě desítky lidí.

Televize má podle Lukáše Záhoře přilákat k produktům skupiny Mall další zákazníky a stávajícím zákazníkům nabídnout zábavu. „Slibujeme si od toho, že obsah přinese nové zákazníky a stávajícím zákazníkům přineseme takovou zábavu, aby trávili delší čas v rámci produktů Mall Group, přiblížil šéfproducent s tím, že náklady mohou být pokryty také z prodeje videoreklamy, product placementu a partnerství. V rámci kuchařských pořadů tak bude například propagován Košík.cz, jejich součástí ale bude i product placement značky Beko. U módně laděných pořadů bude k vidění zase Vivantis.cz. 

Spuštěním vlastní internetové televize se Mall Group přibližuje svému cíli vytvořit online alternativu obchodního domu, kde najdou lidé vedle nákupů i služby a zábavu. „Spoléhat se v rámci e-commerce jenom na samotný nákup už dneska nestačí. Jako první v tomto regionu jsme se vydali na poměrně složitou cestu: chceme kolem nakupování vytvořit celou platformu služeb a zážitků. Věřím, že výsledky na sebe nenechají dlouho čekat – a stanou se tou nejlepší odpovědí na otázku, proč jsme se pustili do Mall.tv,“ říká Igor Matejov, CCO Mall Group.

Mall.tv bude nejprve přístupná přes webové rozhraní. Do konce letošního roku chce představit také mobilní aplikaci na operačním systému iOS a Android. V prvním čtvrtletí příštího roku bude k dispozici i na smart TV. 

-stk-