Marketing pro americký trh STRV vede Šemelák

úterý, 30. října 2018, 10:20 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Marketingové oddělení pro americký trh společnosti STRV řídí Milan Šemelák.

Milan Šemelák, zdroj: STRV

Milan Šemelák, zdroj: STRV

Do čela marketingového oddělení pro americký trh technologické společnosti STRV, jež se zaměřuje na design a vývoj softwarových produktů, nastupuje Milan Šemelák. Jeho úkolem bude jako stratég pomoci firmě posunout vnímání značky na americkém trhu, a zajistit tak ještě rychlejší růst společnosti.

„Kolem STRV se pohybuji přes dva roky a vždycky jsem byl fascinován jejich kulturou a drajvem, který společnost vyzařuje a díky kterému se vypracovala na významného partnera řady amerických startupů a technologických firem. Upřímně mě inspiruje jejich kuráž oslovovat velké americké značky, jejich technologický nadhled a schopnost vést firmu, kde hlavní motivace jsou výsledky a svoboda. Rád bych využil těchto předností a více je aplikoval do značky a marketingové strategie tak, aby se STRV stalo globálně silným hráčem, který díky technologiím má opravdový vliv na byznys a společnost. V první fázi se zaměřím na definici značky a také na vybudování schopného marketingového týmu,“ komentuje svůj nástup Šemelák. 

Vedle STRV působí Šemelák jako Chief Strategy Officer ve startupovém inkubátoru UP21 a společně s Vítkem Šubertem založil v letošním roce konzultantskou společnost Unicorn Attacks, která spojuje rychlost startupů s možnostmi a velikostí korporací.

Milan Šemelák započal svoji profesní dráhu jako copywriter a prošel řadou kreativních a strategických pozic. V síti VCCP se staral o strategii a inovace. V květnu 2014 se spojil s Michalem Nýdrlem, se kterým pro české a slovenské O2 postavil kreativní agenturu na míru a kde z pozice Chief Creative Officer a posléze Chief Brand Officer pracoval do května 2016. Následně působil v Oliver Agency na pozici Global Chief Disruption Officer, a to až do října letošního roku.

STRV od svého založení v roce 2004 uvedla na trh stovky aplikací a řešení pro klienty Microsoft, Tinder nebo Hallmark. V roce 2017 zařadily Deloitte a noviny Financial Times společnost STRV mezi nejrychleji rostoucí evropské firmy. CEO společnosti je od počátku roku 2018 její spoluzakladatel Lubo Smid.

-stk-