Žabka přejmenovává prodejny v centru Prahy na Koloniál

sobota, 13. října 2018, 08:35 Aktuality, Retail MediaGuru

Celkem sedm prodejen Žabka v centru Prahy se změnilo na Koloniál pro Prahu 1.

Žabka mění sedm prodejen na Koloniál pro Prahu 1, zdroj: FB Žabka.

Žabka mění sedm prodejen na Koloniál pro Prahu 1, zdroj: FB Žabka.

Obchodní síť Žabka přejmenovala sedm svých prodejen v centru Prahy na Koloniál pro Prahu 1.  Spolu s názvem, který odkazuje na prvorepublikovou tradici, změnila i design obchodů, u kterých nyní převažuje černá barva. Cílem rebrandingu je lépe zapadnout do histrorické části města.

„Celkem jsme takto změnili název u sedmi obchodů, týká se to zatím pouze obchodů na Praze 1,“ vysvětluje Radim Lunda, generální manažer obchodní sítě Žabka. Změnou prošly obchody v ulicích Pštrossova, Kaprova, Nerudova, Maiselova, Pohořelec, Obecní Dvůr a také v Havelské.

I tento částečný rebranding je podle Lundy plně v souladu s firemní strategií, která se snaží reagovat na aktuální trendy a přizpůsobovat své obchody residentům. „Trh a zákazník se neustále vyvíjí, a pokud chceme držet krok, musíme se přizpůsobovat. Nabízíme proto široký sortiment služeb. Jsou to především: Žabka point (vyzvednutí balíků), Sazka terminály, cash back, platby složenek a další,” vyjmenovává.

Residentům se Žabka snaží vycházet také složením sortimentu, kde by měli nakoupit vše k běžné denní potřebě, i otevírací dobou od 6 do 23 hodin 363 dní v roce.

V současnosti provozuje Žabka 99 prodejen, z toho letos otevřela tři. V plánu má další. „Registrujeme zvýšený zájem ze strany franšízantů,“ dodává Radim Lunda.

-stk-