Zpravodajství Rádia Dálnice přebírá i Rádio Hey

středa, 24. října 2018, 15:15 Aktuality, Rádio MediaGuru

Dopravní zpravodajství Rádia Dálnice přebírá do svého vysílání také Rádio Hey.

Foto: Rádio Dálnice

Foto: Rádio Dálnice

Projekt dopravního zpravodajství Rádia Dálnice, které provozuje společnost Route Radio podnikatele Radima Pařízka, se rozšířil i do vysílání Rádia Hey. Novinářům to ve středu sdělili majitelé obou rozhlasových stanic. 

„Rádio Dálnice spolu s Rádiem Hey pokrývá signálem území kolem téměř celé dálniční sítě a většiny důležitých silnic, přivaděčů a městských aglomerací," uvedl ředitel Rádia Dálnice Radim Polášek. Signál je šířen prostřednictvím sítě celkem 66 pozemních vysílačů, vybavené technologiemi RDS. „Rádio Hey přejímá a zařazuje do vysílání náš dopravní program v téměř kompletním rozsahu. Všechny kraje jsou napojeny na dálniční síť a provoz na dálnicích má dopad na okolní infrastrukturu i v obcích napojených na tyto dálnice,“ dodal Polášek.

Samotné Rádio Dálnice pokrývá signálem nejvytíženější tuzemskou dálnici D1od Bohumína až k Rozvadovu, část dálničních směrů na Bratislavu, České Budějovice, Ústí nad Labem, Liberec či Pardubice.

Mapa pokrytí vysílání zpravodajství Rádia Dálnice a Rádia Hey

Mapa pokrytí vysílání zpravodajství Rádia Dálnice a Rádia Hey

Rádio Dálnice vysílá dopravní zprávy nejpozději každých 15 minut po celý den. Nabízí dopravní servis také v anglickém jazyce. Dvakrát až čtyřikrát do hodiny tak nabídne aktuální souhrn informací o dopravě pro cizojazyčné účastníky dálničního provozu na našem území. Mimořádné dopravní zprávy pak zařazuje podle situace okamžitě. Vedle dopravního zpravodajství považuje za důležité také edukovat řidiče o bezpečnosti jízdy. Na tom spolupracuje s partnery, konkrétně s Besipem, Policií ČR a s Ředitelstvím silnic a dálnic. Týdně by chtělo mít sto tisíc posluchačů.

Vysílání Rádia Dálnice se překlápí také do vysílání regionální televize Info TV Brno. Následovat mají regionální televize v Praze a Ostravě. Dopravní zpravodajství se zde objevuje minimálně čtyřikrát do hodiny, má jít o koncept „radio TV″ (pro příjem informace není nutné se dívat). Info TV Brno vysílá v celoplošném multiplexu 4 na jižní Moravě.

Majitel Rádia Dálnice Radim Pařízek považuje rozjezd rádia, jehož ostrý provoz už byl spuštěn, za významný počin poté, co projekt byl v uplynulých deseti letech umrtven soudními žalobami. „Chceme pomoct bezpečnosti provozu, rádio je pro to nejlepší médium," myslí si Radim Pařízek.

Rádio Dálnice vysílá česky a anglicky, hudebně se zaměřuje na klasické hity i současný pop. Sídlí v Ostravě a naladit ho lze ze čtyř hlavních vysílačů v Ostravě, Brně, Jihlavě, Plzni a z desítek dokrývačů, které pokrývají dálnici D1. Provozovatelem stanice je společnost Route Radio.

-mav-