Nova na jaře nasadí MasterChef Česko, oznámila porotu

čtvrtek, 29. listopadu 2018, 14:35 TV MediaGuru

Do vysílání TV Nova se v jarním vysílání 2019 vrátí soutěž MasterChef Česko.

MasterChef Česko, foto: TV Nova

MasterChef Česko, foto: TV Nova

Kulinářská show MasterChef Česko se po více než dvou letech vrací na obrazovky televize Nova, která s ní počítá do svého jarního vysílání v příštím roce. Do poroty nového ročníku zasednou: michelinský kuchař Radek Kašpárek, trojnásobný vítěz ankety Zlatý kuchař Jan Punčochář a mladý kuchař Přemysl Forejt.

Nova naposledy vysílala reality show MasterChef Česko na podzim roku 2016. Všechny díly pořadu zhlédlo od srpna do listopadu 2016 v průměru 610 tisíc diváků starších 15 let (podíl 18 %). V mladší skupině 15-54, na kterou Nova prodává reklamu, byl podíl pořadu vyšší (23 %). Nova pořad tehdy vysílala dvakrát týdně v rozdílných časech (v pondělí od 20:20 a ve středu od 21:35), později ale vysílání zúžila na jeden den v týdnu.

Poprvé se česká adaptace mezinárodního formátu objevila na obrazovkách Novy v roce 2015.  Kuchařská show vznikla původně ve Velké Británii a svým konceptem připomíná hudební SuperStar. Soutěží v ní amatérští kuchaři z celé republiky. Vítěz, kterého vybírá odborná porota, získá odměnu 0,5 mil. Kč.

-mav-