CPI chce jednotnou značku pro své retail parky

čtvrtek, 31. ledna 2019, 17:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Skupina CPI Property Group buduje pro své vlastní retail parky jednotný brand – City Market. Také chce převzít do interní správy všech 15 svých obchodních center.

Pod značku City Market chce CPI Property Group sjednotit své retail parky, zdroj: CPI Property Group.

Pod značku City Market chce CPI Property Group sjednotit své retail parky, zdroj: CPI Property Group.

Skupina CPI Property Group buduje jednotnou značku pro všechny své retail parky. Všech 28 objektů tohoto typu chce sjednotit názvem City Market. Pět jich už s touto značkou funguje, čtyři další by měly v letošním roce přibýt.

Kromě toho plánuje CPI PG převzít do interní správy všech svých 15 obchodních center, které doposud obstarávali externí dodavatelé – společnosti Cushman & Wakefield, CBRE a Reflecta.  „Velmi si ceníme práce, kterou v uplynulých letech naši externí správci odvedli. Významně se podíleli na rozvoji našich nákupních center,“ uvádí Petr Brabec, vedoucí asset managementu nákupních center v CPI Property Group a dodává: „Chystaná změna je v souladu s dlouhodobou strategií společnosti a v žádném případě nevyplývá z nespokojenosti se spoluprací.“

Obchodní centra ve vlastnictví CPI Property Group

Quadrio Praha

IGY České Budějovice

Olympia Plzeň

Zlatý Anděl Praha

Géčko České Budějovice

Olympia Teplice

Spektrum Praha

Futurum Hradec Králové

Olympia Mladá Boleslav

Fénix Praha

Futurum Kolín

Bondy Mladá Boleslav

City Park Jihlava

Královo pole Brno

Nisa Liberec

Takto zásadní rozhodnutí pro celou společnost CPI PG odráží její dlouhodobý záměr. „Jedná se o další logický krok. S tím, jak rosteme, se mění i naše potřeby a také dovednosti. Věříme, že přijetím obchodních center do naší správy, významně rozšíříme know-how v oblasti property managementu,“ říká Jakub Korf, ředitel property a facility managementu.

Převzetí patnácti obchodních center by mělo trvat přibližně dva roky. Celý proces by měl odstartovat v lednu 2020 a završit se v průběhu roku 2021.

CPI Property Group spravuje aktiva v celkové hodnotě 8 miliardy eur. S velmi rozmanitým portfoliem 418 nemovitostí pokrývá všechny segmenty – retail, kanceláře, bytové jednotky, hotely, průmysl, logistiku i biofarmy. Jejím většinovým vlastníkem je Radovan Vítek.

-stk-