Nova na jaře zařadí i seriál Kameňák, The Voice půjde v neděli

čtvrtek, 17. ledna 2019, 16:45 TV MediaGuru

Páteční večery na TV Nova vyplní od 22. února nový seriál Kameňák. Soutěž The Voice se objeví v nedělním vysílání.

Kameňák, foto: TV Nova

Kameňák, foto: TV Nova

Do jarního programového schématu zařadí televize Nova ještě nový seriál Kameňák a už avizovanou pěveckou reality show The Voice Česko Slovensko. Své jarní programové schéma představila Nova na čtvrteční tiskové konferenci v pražské restauraci Soho. 

Seriál Kameňák, který má volně navazovat na stejnojmennou filmovou komediální sérii, zařadí Nova do pátečního hlavního vysílacího čas od 22. února. Hlavní role ztvární Václav Vydra, Jana Paulová, Leoš Noha, Pavel Kikinčuk a další. Seriál má šestnáct dílů. Nově tak televize umísťuje svůj původní seriál do pátečního večera, který dosud patřil především filmům. Střetne se tak mj. s novým seriálem Strážmistr Topinka, který od začátku roku vysílá ČT.

Reality show The Voice Česko Slovensko, jejíž princip spočívá ve výběru zpěváků „na slepo", se divákům představí potřetí. Vysílat se bude každou neděli od 10. února. Nova pořad poprvé vysílala v roce 2012, tehdy pod názvem Hlas ČeskoSlovenska, druhou řadu přinesla v roce 2014. Letošními kouči, kteří si do svého týmu vybírají pěvecké talenty, jsou Jana Kirschner, Vojtěch Dyk, Kali a Josef Vojtek. Pořadem provedou zpěvačky Tereza Kerndlová a Mária Čírová

Nova v jarním schématu pokračuje se svými vlajkovým pořady, které už uvedla od začátku roku – seriály Ulice (po-pá), Ordinace v růžové zahradě (út, čt) a Specialisté (po), dále reality show Výměna manželek (st) a kuchařská show MasterChef Česko (st).

Sobotní filmové večery na Nově nabídnou například sérii filmů Piráti z Karibiku, Rychle a zběsile, v premiéře filmy Fantastická zvířata a kde je najít a Legenda o Tarzanovi

Programové schéma TV Nova, jaro 2019

Programové schéma TV Nova, jaro 2019

Tradiční program nabídnou tematické stanice skupiny Nova. Nova Cinema pokračuje s filmovými snímky, Nova 2 s komediálními seriály a sitcomy. Večerní hodiny nadále budou patřit zpravodajské relaci TN2. Nova Action zůstane věrná akčním seriálům. Nova Gold uvede oblíbené starší seriály, soutěže i reality show. Hlavními přenosy na Nova Sport 1 a Nova Sport 2 budou i letos na jaře hokejová NHL, evropské fotbalové ligy, MotoGP, European Golf Tour a další. Videoportál Voyo přichystal na jaro filmovou nabídku, ve které budou například životopisný film Hudba ticha o cestě ke slávě i soukromí operního pěvce Andrea Bocelliho nebo český snímek Úsměvy smutných mužů s Davidem Švehlíkem.

Nova dále oznámila, že pro nadcházející sezóny připravuje další díly dokureality série Malé lásky, divácky úspěšného kriminálního seriálu Policie Modrava a časosběrného dokumentu z prostředí ženské věznice Holky pod zámkem.

-mav-