Provozovatel Peníze.cz zavádí ženský web Heroine.cz

pátek, 1. února 2019, 08:45 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Svůj třetí web zprovozňuje od pátku 1. února společnost Partners media. Cílí na ženské publikum.

Zdroj: Partners media

Zdroj: Partners media

Společnost Partners media rozšiřuje od začátku února nabídku svých webů a zároveň tím vstupuje do nového segmentu. Ke stávajícím finančním webům Peníze.cz a Finmag.cz (ten má i tištěnou verzi) přidává web určený ženám s názvem Heroine.cz (neboli anglicky hrdinka).

Podle ředitele serverů Peníze.cz a Finmag.cz Martina Vlnase vidí společnost prostor pro ženský web, který je psán s nadhledem a více do hloubky. Chce se tím odlišit od klasických ženských webů. „Nejde nám o masy čtenářek, ale o jiný přístup ke zpracovávaným tématům. Nesledujeme počty kliků, ale chceme přinést web pro chytré ženy, který je emancipovanější a liberálnější,“ říká Martin Vlnas.

Šéfredaktorkou serveru Heroine.cz je Anna Urbanová, která dříve pracovala v knižním nakladatelství Euromedia Group jako šéfredaktorka české literatury. Ta ve svém editorialu o zaměření webu píše, že Heroine se nechce držet žádné ideologie, i když se slovem feminismus „nemá problém". „Vztahy, které žijeme, nás určují a tvoří, a my jim chceme rozumět... Chceme být alternativou pro ženy (a muže), kteří na webu nenacházejí dost potravy pro přemýšlivý mozek, kdo se nebojí svou představu světa průběžně rozšiřovat ve světle nových poznatků a úhlů pohledu, kdo vidí realitu jako neustále se měnící soubor výkladů, v níž se nejlépe žije v kooperaci – a nikoliv konfrontaci.“

Zdroj: Partners media

Zdroj: Partners media

S redakcí mají dále spolupracovat režisérka a novinářka Apolena Rychlíková, filmový recenzent Kamil Filla, facebookový troll Jaroslav Cerman nebo spisovatelka Pavla Horáková.

Zpočátku chce web nabízet tři delší články týdně. Pokud bude ze strany čtenářů o další obsah zájem, přejde Heroine.cz na frekvenci jednoho velkého článku denně.

Partners media spatřuje v novém webu i obchodní potenciál. „Našimi inzertními klienty jsou především pojišťovny, spořitelny a banky, které si všímají, že ve společnosti roste počet investujících žen. Zároveň nám nový web může přinést i jiný typ inzerentů. Peníze.cz jsou spíše servisním médiem, Finmag.cz se pohybuje na pomezí financí a lifestylu, kdežto Heroine.cz je výlučně lifestylovým titulem,“ dodává Martin Vlnas.

Na podporu uvedení webu je připravena billboardová kampaň v Praze (vizuál výše) a také internetová kampaň.

-mav-