Together přebírá od Hany Michopulu bistro Sisters

pondělí, 14. ledna 2019, 10:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Gastronomická aliance Together se rozšiřuje o bistro Sisters, které založila novinářka Hana Michopulu.

Zdroj: FB Sisters

Zdroj: FB Sisters

Gastronomická aliance Together, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, v prosinci oslavila rok svého fungování. Na sklonku roku se rovněž rozšířila o chlebíčkové bistro Sisters, které na adrese Dlouhá 39 v Praze založila novinářka Hana Michopulu.

„Sisters jsme si do svého portfolia vybrali mimo jiné kvůli jeho poloze v centru Prahy, kde sousedí s nejlepšími pražskými lahůdkami, jako je Naše Maso nebo Cukrář Skála, se kterým naváže úzkou spolupráci při přípravě cateringů,“ prozrazuje jeden z majitelů aliance Viktor Kaplan. „Líbí se nám myšlenka ukázat tradiční výrobu chlebíčků v porovnání s těmi moderními. A v neposlední řadě nás lákala možnost propojit naši jednotku Cukrář Skála s jednotkou Sisters do provozovny Lahůdky Dlouhá,“ doplňuje ho spolumajitel David Petřík.

Stejně jako u ostatních podniků Together, i tady budou na přípravě několika receptů spolupracovat šéfkuchaři z celé sítě, v menu se tedy objeví například asijský chlebíček od Jiřího Štifta nebo chlebíček podle představ Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu.

V roce 2018 otevřela Together dvě nové cukrárny a třípatrovou restauraci Sia, kde na jedné směně pracuje 50 zaměstnanců. „Během uplynulého roku nám přibylo 100 zaměstnanců, čímž jsme se dostali na číslo 300. Museli jsme si přiznat, že nemáme dostatečné zkušenosti ani časový fond řídit všechno sami, jak tomu bylo doposud,“ vysvětluje David Petřík. „Proto jsme začali spolupracovat s řadou externích dodavatelů, odborníků ve svých oborech,“ dodává. Jedná se o marketing, nákupčí potravin, personalistu a další. Restauraci Sia navštíví průměrně 14 000 hostů za měsíc a na celkovém obratu Together se podílí z 27 %, což je po prvním roce fungování nad očekávání majitelů. 

V letošním roce chce Together rozšířit síť cukráren, zaměřit se na výrobu piva a rozvíjet svou cateringovou společnost Food Way Catering.

-stk-