Vizuální styl cen Český lev připravilo opět Dynamo design

úterý, 8. ledna 2019, 11:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Studio Dynamo design stojí druhý rok po sobě za přípravou vizuální podoby filmových cen Český lev.

Vizuální podoba 26. ročníku cen Český lev

Vizuální podoba 26. ročníku cen Český lev

Vizuální styl 26. ročníku filmových cen Český lev navazuje na loňský, jehož součástí byla premiérová podoba nové sošky. Ta zůstává i nadále dominantním prvkem vizuálu, nemění se ani typografie.

„Hollywoodsky hvězdnou stylizaci 25. ročníku střídá záměrně provokativní barevnost i grafika, která narušuje ‚glamour‘ klišé obdobných slavnostních večerů,“ uvádí autoři, Libor Jelínek a Jan Šlégr, ze studia Dynamo design, a dodávají: „V novém vizuálu se prolíná hned několik inspirací – prázdná bílá scéna, červený koberec, filmová klapka s charakteristickými šikmými pruhy, cirkusové šapitó i póza lva na křišťálovém podstavci.“

Vizuál vychází i ze scénografického řešení. Červenobílá geometrická grafika je spojena se skleněnou lví soškou. V loňském roce se výroba křišťálové sošky lva vrátila do sklárny Rückl, autorem sošky je Rony Plesl, umělecký ředitel sklárny Rückl.

Vizuální podoba podpory 26. ročníku cen Český lev

Vizuální podoba podpory 26. ročníku cen Český lev

Slavnostní ceremoniál 26. ročníku Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie (ČFTA), proběhne v sobotu 23. března 2019 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina.

-mav-