Bohemia Sekt nově distribuuje značku Freixenet

čtvrtek, 14. března 2019, 14:55 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Bohemia Sekt rozšiřuje své distribuční portfolio o značku španělského šumivého vína cava Freixenet.

Bohemia Sekt rozšiřuje své distribuční portfolio o značky cavy Freixenet, zdroj: Bohemia Sekt.

Bohemia Sekt rozšiřuje své distribuční portfolio o značky cavy Freixenet, zdroj: Bohemia Sekt.

Začátkem letošního roku rozšířila společnost Bohemia Sekt své distribuční portfolio o značku španělského šumivého vína cava Freixenet.

„Šumivá vína jsou naší doménou, a proto jsme rádi, že máme teď v portfoliu kromě našich sektů, šampaňského, crémantu, prosecca a dalších druhů šumivých víntaké velice silnou značku cavy.  Naším cílem je zvýšit znalost značky Freixenet na tuzemském trhu a její prodeje,“ říká Petr Černý, ředitel obchodu a marketingu společnosti Bohemia Sekt.

Staroplzenecká společnost aktuálně nabízí tři produkty – Freixenet Cordon Negro Brut, Freixenet Carta Nevada Semi Seco a Freixenet Cordon Rosado Brut.

Freixenet byla původně rodinná firma, jež byla založena v roce 1914. Své první šumivé víno, cava s názvem Carta Nevada, na trh uvedla ale až v roce 1941. O necelých 30 let později přišla do prodeje varianta Freixenet Cordon Negro. Firma je dnes v produkci cavy světovou jedničkou. Své produkty exportuje do 140 zemí světa a její tržby v roce 2017 dosahovaly 535 milionů eur. V loňském roce se Freixenet spojila se společností Henkell & Co., z čehož vznikla skupina Henkell Freixenet.

Z této skupiny distribuuje Bohemia Sekt na českém trhu i další značky, například prosecco Mionetto nebo šampaňské Alfred Gratien.

-stk-