VLM uvádí titul pro děti a mládež Týdeník Květy Junior

úterý, 19. března 2019, 15:25 Aktuality, Tisk MediaGuru

V prodeji už je speciál Týdeník Květy Junior - Pochopte svět 2019 a chystá se i dvouměsíčník Junior - Věda a příroda.

Zdroj: Vltava Labe Media

Zdroj: Vltava Labe Media

Vltava Labe Media uvádí na český trh pod hlavičkou Týdeníku Květy titul pro děti a mládež Týdeník Květy Junior. Licenci na vydávání titulu získala od britského magazínu The Week Junior.

Týdeník Květy Junior vychází v podobě speciálu s podtitulem Pochopte svět 2019. Od dubna má pak vycházet dvouměsíčník Junior – Věda a příroda.

Po vzoru britského titulu má speciál Týdeník Květy Junior – Pochopte svět 2019 nabídnout svým čtenářům informace k lepšímu pochopení světa. Ve stostránkovém magazínu vysvětluje nejdůležitější světové události letošního roku v různých oborech – ekologická témata, vědecké objevy, sportovní události, nové technologie, politiku, školství či náboženství. Speciál Týdeníku Květy Junior – Pochopte svět 2019 určený dětem ve věku 7-15 let je už v prodeji.

„Současné děti žijí ve světě informační exploze. Informace se na ně řítí ze všech stran. Oddělit pravdu, polopravdu a lež, hoaxy a dezinformace je těžké i pro dospělého člověka, natož pro ně. Z mnoha věcí mají strach, spousta událostí je zneklidňuje. Junior 2019 je tu od toho, aby jim vysvětlil, co se kolem nich děje a ukázal jim správnou cestu porozumění,“ uvedla Mirka Zlatníková, ředitelka centra kvalitní žurnalistiky pro VLM.

Kromě už druhé ročenky (první vyšla na podzim 2018) chystá redakce Týdeníku Květy také dvouměsíčník, který pod titulem Junior – Věda a příroda zavede děti do tajů vědeckých experimentů, jejich principů a výsledků a seznámí je s technickými vynálezy, jejich funkcemi a slavnými objeviteli. Přinese vhled do historie, vesmíru i budoucnosti. Poprvé vyjde v letošním dubnu.

-mav-