Discovery chystá placenou video službu, získá část obsahu BBC

středa, 3. dubna 2019, 11:50 Aktuality, TV MediaGuru

Discovery a BBC se dohodly na obsahové spolupráci a také na rozdělení kanálů UKTV.

Společnosti Discovery a BBC uzavřely dohody v hodnotě několika milionů liber o obsahovém partnerství. Díky nim získá Discovery přístup k prémiovým dokumentárním seriálům a obsahu z produkce BBC Studios (dokumenty o přírodovědě, zvířatech, dobrodružství, vědě, cestování, vesmíru, historii a civilizaci). Discovery je využije pro novou placenou globální streamovací službu (SVOD).

Desetiletá obsahová spolupráce se týká všech teritorií mimo Velkou Británii, Irska a území Číny, Hongkongu, Macaa a Tchaj-wanu. Zahrnuje i známé pořady Planet Earth, Blue Planet, Life či Dynasties a další, stejně jako budoucí seriály financované společností BBC z produkce BBC Studios. Discovery získala také SVOD práva na stovky hodin pořadů BBC pro tzv. faktický žánr.

Součástí nové globální streamovací služby mají být i některé pořady z videopůjčovny Discovery. Služba má být uvedena na trh do roku 2020 a v portfoliu společnosti zastoupit služby typu direct-to-consumer (sledování a interakce).

Discovery zároveň převezme do svého vlastnictví lifestylové kanály UKTV (tj. stanice Good Food, Home a Really), zatímco BBC Studios získá zábavní kanály UKTV (tj. Alibi, Dave, Drama, Eden, Gold, Yesterday, W a přehrávač UKTV Play).

Stávající portfolio společnosti Discovery obsahuje 16 kanálů ve Velké Británii včetně Discovery Channel, TLC, ID, Animal Planet, Eurosport, Quest a Quest Red a VOD služby Quest OD.

-amv-