Blesk spouští projekt o zdravotní prevenci Blesk Ordinace

pondělí, 13. května 2019, 16:30 Aktuality, Tisk, Marketing MediaGuru

Součástí nového projektu deníku Blesk je i roadshow, která nabídne lidem možnost preventivních vyšetření.

Zdroj: CNC

Zdroj: CNC

Deník Blesk uvádí od pondělí 13. května projekt s názvem Blesk Ordinace. Po dobu pěti týdnů bude vždy v pondělí vycházet společně s deníkem Blesk speciál soustředěný na jedno zdravotní téma. Na tyto speciály bude úzce navazovat roadshow, v rámci které navštíví Blesk v květnu a červnu pět měst po celé České republice a zaměří se na prevenci a zdravotní osvětu svých čtenářů.

Lékaři se zaměří na vyšetření neinvazivního charakteru – v mobilních ordinacích budou k dispozici zdravotníci, kteří návštěvníkům poskytnou vyšetření od preventivní kontroly mateřských znamének, kontroly hladiny cukru v krvi, vyšetření plic spirometrem, měření krevního tlaku až po vyšetření očí, a nejen to. Připraveny budou např. i poradny pro očkování či odvykání kouření a výživové poradenství.   

V rámci roadshow bude připraven i doprovodný program, kterým bude provázet Eva Decastelo. Všechny eventy Blesk Ordinace navštíví herci seriálu televize Prima Modrý kód. Součástí programu budou i týkající se zdraví.

„Věříme, že vzbudíme zájem o vlastní zdraví u našich čtenářů a zvýšíme informovanost v rámci našich zdravotních témat, a třeba tím i někomu zachráníme život,“ uvedl Radek Lain, šéfredaktor deníku Blesk. Deník Blesk podle jeho slov navazuje tímto projektem na další projekty, ve kterých se staví za zájmy občanů, jako byli např. Šmejdi, spotřebitelské testy či Ombudsman Blesku.

Hlavními partnery jsou VZP, Nemocnice České Budějovice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Vojenská nemocnice Olomouc, Slezská nemocnice v Opavě, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze a seriál televize Prima Modrý kód. Záštitu nad celým projektem převzalo Ministerstvo zdravotnictví a nad jednotlivými akcemi primátoři všech zmíněných měst.

Projekt Blesk Ordinace bude podpořen marketingovou kampaní kombinující print i online. Objeví se také celoplošná televizní reklamní kampaň a regionální rozhlasová kampaň. Proběhnou lokální kampaně přímo v jednotlivých nemocnicích zapojených do projektu.

-mav-