CNN Prima News bude řídit Martin Ondráček

pátek, 28. června 2019, 13:30 TV, Lidé MediaGuru

Televizní skupina Prima jmenovala do čela zpravodajské stanice CNN Prima News Martina Ondráčka.

Martin Ondráček

Martin Ondráček

Zpravodajský projekt CNN Prima News bude řídit Martin Ondráček. Stane se novým ředitelem zpravodajství a publicistiky skupiny Prima. Jeho hlavním úkolem bude příprava  a spuštění multiplatformního zpravodajského projektu CNN Prima News, rozvoj nových formátů, projektů a digitalizace zpravodajství. Ondráček se tak stává novým šéfem zpravodajství Primy poté, co post letos na jaře opustila Jitka Obzinová.

„Martin Ondráček patří mezi nejzkušenější televizní profesionály v zemi. Jsem si jistý, že zpravodajský projekt CNN Prima News zvládne na jedničku,“ zdůvodnil výběr Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

„Zpravodajský projekt CNN Prima News je pro mě novou profesní výzvou. Přineseme nové pojetí televizního a online zpravodajství,“ řekl ke svému nástupu Martin Ondráček.

Martin Ondráček pracuje v médiích 30 let. Například v letech 2000 až 2012 působil v TV Nova, kde byl ředitelem sekce zpravodajství a publicistiky. Zde byl se vznikem nového news centra zodpovědný za rozšíření zpravodajství, vznik nových formátů a řídil start zpravodajského serveru TN.cz. Ve společnosti Mafra byl ředitelem digitálního obsahu. Do skupiny Prima přichází z Českého rozhlasu, kde byl šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky.

Nový zpravodajský kanál CNN Prima News má zahájit vysílání v příštím roce. Od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) obdržel v tomto týdnu licenci pro terestrické a satelitní vysílání.

-mav-