Coca-Cola investuje do další značky kombuchy

čtvrtek, 1. srpna 2019, 07:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Coca-Cola vstupuje investičně do losangeleské značky Health-Ade Kombucha. Je to tak další krok ve její strategii „Total Beverage Company“.

Zdroj: Health-Ade Kombucha

Zdroj: Health-Ade Kombucha

Společnost Coca-Cola nadále rozvíjí svou strategii „Total Beverage Company“, s níž chce nabízet nápoje pro jakoukoliv příležitost během celého dne, a rozšiřovat tak své portfolio směrem k zdravějším nápojům. Kromě limonád se tak snaží postupně obohacovat své portfolio i o čaje, kávu nebo vodu. Dalším krokem je její investice do losangeleské značky Health-Ade Kombucha.

Popularita kombuchy mezi spotřebiteli v posledních letech roste. Kromě Coca-Coly, která již v minulosti získala australskou značku Mojo, do této kategorie vstupují i další nápojářští hráči: PepsiCo koupila v roce 2016 značku KeVita, Molson Coors loni zase Clearly Kombucha.

Health-Ade Kombucha si už vytvořila svou základnu fanoušků, kteří oceňují její nabídku příchutí i použití za studena lisovaných džusů z lokální bioprodukce. Podle svých slov využívá značka, jež vznikla v roce 2012, jen čtyři ingredience, a výsledek se tak neliší od kombuchy připravované doma. Nicméně i tak čelila již dvěma žalobám za to, že její nápoje obsahovaly mnohem více cukru, než bylo uvedeno na obalech. Podle Business Insider, zatím vyrábí značka jen pro americký trh 120 tisíc lahví denně.

Kombuchu na českém trhu Coca-Cola zatím neprodává. Nicméně její globální strategie se v poslední době promítá i v tuzemsku – letos kupříkladu uvedla značku rostlinných nápojů AdeZ, loni prémiovou vodu Glacéau smartwater.

-stk-