Start CNN Prima News je navázán na stěhování do nového

středa, 31. července 2019, 07:25 TV MediaGuru

Televizní skupina Prima spustí zpravodajský kanál CNN Prima News v prvním čtvrtletí 2020.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Připravovaná devátá stanice televizní skupiny Prima, zpravodajský kanál CNN Prima News, zahájí někdy v průběhu prvního čtvrtletí 2020. Kdy se tak přesně stane, ale zatím provozovatel stanice nedokáže upřesnit. Zahájení nového kanálu je totiž navázáno na stěhování do budovy na pražské Vinici.

Prima ve svém novém sídle buduje nové zpravodajské studio. „Poté do něj bude třeba nastěhovat redakci a zhruba měsíc až dva provoz testovat. CNN Prima News spustíme, až si budeme jisti jeho kvalitou,“ řekl v rozhovoru pro MediaGuru.cz generální ředitel Primy Marek Singer.

Stěhování do nových prostor by mělo proběhnout v letošním listopadu. Spuštění zpravodajské stanice tak může nastat v horizontu měsíců, jistě ale v prvním čtvrtletí 2020.

Prima si své nové prostory vybrala v budově na pražské Vinici. O přestěhování definitivně rozhodla předloni. V současnosti sídlí v Praze v ulici Na Žertvách. V administrativní budově, která bude jejím novým domovem, sídlila dříve společnost Vodafone.

Zpravodajská stanice CNN Prima News má být dostupná v terestrickém vysílání i v nabídce kabelových a satelitních operátorů. Vysílat bude v českém jazyce sedm dní v týdnu. Od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání už v červnu obdržela vysílací licenci. V současnosti staví zpravodajský tým, do jehož čela jmenovala Martina Ondráčka.

Celý rozhovor s Markem Singerem zveřejníme v příštím týdnu.

-mav-