Kika mění koncept, představuje nový katalog

čtvrtek, 5. září 2019, 10:55 Aktuality, Retail MediaGuru

Kika Nábytek uvádí nový koncept, kdy vydává katalog s nápady na celý rok a zároveň omezí distribuci klasických akčních letáků.

Zdroj: Kika Nábytek

Zdroj: Kika Nábytek

Nábytkářský řetězec Kika Nábytek se rozhodl omezit distribuci akčních letáků a představil nový celoroční katalog pro český a slovenský trh. Kromě nábytku, bytového textilu a dekorací katalog obsahuje na téměř 200 stranách rozhovory se známými osobnostmi a medailonky skutečných zákazníků.

Obálku tvoří nejen výrobky Kika, ale také portréty reálných zákazníků řetězce. Na výsledné podobě se vedle interního týmu podílela agentura Euroagency. Tematické rozhovory k jednotlivým částem bytu poskytli například herečka Dana Morávková, gastronom Roman Vaněk nebo slovenská herečka Vica Kerekes.

V katalogu jsou rozhovory se známýni osobnostmi i portréty skutečných zákazníků, zdroj: Kika Nábytek.

V katalogu jsou rozhovory se známýni osobnostmi i portréty skutečných zákazníků, zdroj: Kika Nábytek.

„Nový katalog Kika jsme vytvořili ve spolupráci se známými osobnostmi české i slovenské scény, zaměstnanci, ale také s našimi reálnými zákazníky. Doufáme, že se z něj stane kniha inspirace pro interiéry i zahradu, ke které se lidé budou rádi vracet,“ říká Aneta Uhlíková, vedoucí marketingového oddělení Kika Nábytek.

Náklad katalogu pro Českou republiku i Slovensko činí 1,4 milionu kusů a bude distribuován při Dnech Marianne, ve stanicích pražského metra, na všech prodejnách Kika, formou vkladu ve vybraných časopisech i adresnou a neadresnou distribucí. K dispozici bude také elektronicky na webu řetězce. Promo katalogu proběhne pomocí kampaně v televizi, rozhlasu a v tištěných i online titulech. Nákup mediálního prostoru zajišťuje agentura Médea.

Konkurenční nábytkářský řetězec Ikea začal distribuovat svůj nový katalog už v polovině srpna. Letos nepůjde do schránek a k dispozici bude pouze 350 tisíc tištěných kopií oproti loňskému více než milionu a půl.

V červenci Úřad pro ochranu hospodářské soutěže oficiálně schválil převzetí 9 prodejen Kika v ČR od společnosti Signa Holding rakouskou skupinou XXX Lutz. Ta má převzít celkem 22 Kika Nábytek poboček ve čtyřech zemích.

-zue-