VLM ponechala týdeníky vložené do Deníku, z prodeje je stáhla

pátek, 27. září 2019, 07:35 Tisk MediaGuru

Vltava Labe Media distribuuje své regionální týdeníky jako přílohu Deníku. Samostatně už v prodeji nejsou dostupné.

Zdroj: VLM

Zdroj: VLM

Vltava Labe Media (VLM), která se zaměřuje na vydávání regionálních periodik a řady časopisů, se rozhodla upravit distribuci svých regionálních týdeníků, které před více než rokem uvedla ve všech okresech České republiky. 

Regionální týdeníky, které jsou spojeny s Deníkem, klíčovým titulem VLM, mají být nadále distribuovány jen jako součást Deníku. „Regionální týdeníky jsou distribuovány i nadále jako příloha regionálních Deníků," uvedla na náš dotaz mluvčí VLM Aneta Koudelková.

Ze samostatného volného prodeje byla ale podle našich informací více než šedesátka těchto regionálních týdeníků stažena. V samostatném prodeji jich bylo ponecháno jen několik. Celkově vychází na sedmdesát regionálních týdeníků VLM.

Regionální týdeníky, které jsou spojeny s konkrétním vydáním Deníku (např. Týdeník Chrudimsko s Chrudimským Deníkem), jsou do Deníku vkládány v úterý nebo ve středu. Dosud je ale bylo možné koupit i samostatně v prodeji s TV magazínem.

VLM je nejsilnějším hráčem na regionálním tiskovém trhu. Souhrnný průměrný prodaný náklad Deníku, který vychází v sedmdesáti mutacích, představoval v letošním prvním pololetí více než 102 tisíc, čtenost přesáhla 0,5 mil. osob (čtenost na vydání).

-mav-