Quadrio slaví pět let, přibude Starbucks či Světozor

středa, 23. října 2019, 14:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Obchodní centrum Quadrio slaví pět let od otevření. Přibude do něj Starbuck s výhledem na stříbrnou sochu Franze Kafky.

Obchodní centrum Quadrio, zdroj: CPI Property Group

Obchodní centrum Quadrio, zdroj: CPI Property Group

Skleněný komplex Quadrio architekta Jakuba Ciglera, jehož vybudování stálo v roce 2014 skupinu CPI Property Group 3,1 miliardy korun, slaví letos pět let. Přibudou do něj nové obchody – Ovocný Světozor, Manufaktura, řeznictví a bistro Vaše farma a kavárna Starbucks s výhledem na třicetitunovou pohyblivou stříbrnou bustu Franze Kafky od sochaře Davida Černého.

Měsíčně projde Quadriem milion lidí. „Z průzkumů víme, že téměř polovinu tvoří cizinci, nejčastěji se jedná o Němce, Slováky nebo Brity,“ říká asset manažer v CPI Property Group Martin Rozhoň s tím, že nejčastějším důvodem k návštěvě je stravování. Na výběr návštěvníci mají například mezi Vapiano, Costa Coffee, DelMart, Bombay Express, McDonald's, Sushi Time či Spicy Mama. 

Ovocný Světozor otevře svou prodejnu 4. listopadu ve spodním patře, přímo u výstupu z metra. Hned vedle něj bude dále otevřeno řeznictví a bistro Vaše farma, které začne fungovat 1. prosince. „Oba nájemci perfektně zapadají do konceptu celého patra, které je zaměřeno na každodenní nákupy,“ dodává Martin Rozhoň.

Dalším novým nájemcem je Starbucks, který obsadí prostor s výhledem na sochu. Prodejna se má otevřít 29. listopadu. Již v září se v nákupním centru otevřela i nová prodejna české značky Manufaktura, jež se nachází u vchodu z piazzetty.

Kancelářské prostory jsou ze 100 % obsazené dlouhodobými nájemci, kteří mají k dispozici i střešní terasu s výhledem na celou Prahu.

-stk-