Tematické stanice kolem CS filmu změní názvy a loga

středa, 20. listopadu 2019, 17:10 TV MediaGuru

Od začátku prosince dojde k přejmenování stanic Československé filmové společnosti, nové názvy budou sdruženy pod značkou CS.

Zdroj: Joj Group

Zdroj: Joj Group

Nový vlastník tematických televizních stanic Československé filmové společnosti, kterým je slovenská skupina Joj, potvrdil, že od 1. prosince 2019 dojde k přejmenování televizních stanic a ke změně jejich vizuální identity. Dojde také k programové úpravě stanic.

Z pětice stávajících stanic se změna názvu nedotkne jen televizního kanálu CS Film, jehož název zůstává. Změní se ale jeho logo, jak vyplývá z ilustrace zveřejněné výše. Rebranding se pak konkrétně projeví tak, že název stanice WAR Svět válek se změní na CS History, Kinosvět na CS Mystery Horor film se změní na CS Horror. Dětský kanál CS mini zanikne pouze jako značka, pásmo věnované dětem s největšími hity české animované i hrané tvorby bude součástí stanice CS Film.

Filmový kanál CS Film má v plánu v příštím roce přinést každý měsíc 180 českých a slovenských filmů pro celou rodinu. Jak už bylo uvedeno výše, CS Film ke konci roku 2019 zahrne do svého programu a pod jeden brand také tituly CS mini.

CS Mystery (dosud Kinosvět) je stanicí zaměřenou na svět záhad a paranormálních jevů, svět válek i zločinů, konspirací a alternativní historie. Nový název stanice má lépe vystihovat její programovou nabídku. Změna také souvisí se sjednocením všech kanálů CS Film pod stejný brand.

CS History (bývalá WAR TV) je tematická televize, která má nově přinášet nejen pořady s vojenskou a konspirační tematikou, ale také historické pořady věnované širší škále témat. Proto se její název mění na CS History, aby lépe vystihl budoucí programovou nabídku.

CS Horror (bývalý Horor film) je jedinou stanicí ve střední Evropě, která se specializuje na vysílání hororových filmů a pořadů. Je určená pro diváky, kteří se rádi bojí. Jej vysílání začíná o půlnoci a končí v 6:00 hod.

Součástí transakce je vedle uvedených TV kanálů také online portál Film popular. Stanice CS film, CS History a CS Horror jsou distribuovány v placené distribuci. Stanice CS Mystery (Kinosvět) je šířená bezplatně.

Československou filmovou společnost (ČSFS) koupila Joj Group od zakladatelů Leoše Pohla (75 %) a Jana Jurky (25 %). Televizní stanice ČSFS loni mírně navýšily obrat i hospodářský výsledek. Obrat loni přesáhl 52 mil. Kč a zisk se v roce 2018 přiblížil ke 4 mil. Kč.

-mav-