Martin Švarc odejde z vedení obchodu Seznam.cz

pátek, 20. prosince 2019, 07:30 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Obchodní oddělení Seznam.cz bude mít nové vedení. Stávající obchodní ředitel Martin Švarc na konci února odchází.

Martin Švarc, foto: Seznam.cz

Martin Švarc, foto: Seznam.cz

Z pozice obchodního ředitele Seznam.cz odejde Martin Švarc. Internetovou společnost opustí na konci února 2020, potvrdila MediaGuru.cz manažerka PR a interní komunikace Aneta Kapuciánová. O tom, kdo se stane Švarcovým nástupcem, zatím rozhodnuto nebylo.

„Představu o vhodném kandidátovi máme a jednáme s ním. Nepředpokládáme, že by změnou na postu obchodního ředitele došlo k výrazným změnám v dosavadním směřování obchodního oddělení," dodala.

Martin Švarc převzal vedení obchodního týmu Seznam.cz od června 2017, před tím působil v Seznamu v oddělení Business Developmentu.

Společnosti Seznam.cz se každoročně daří zvyšovat tržby (v r. 2018 dosáhly 4,48 mld. Kč), na jejichž nárůstu se podílí rostoucí reklamní výnosy. Firma za loňský rok oznámila, že na reklamních systémech realizovala přes dvacet projektů, díky čemuž se jí v obsahové síti Sklik podařilo meziročně navýšit zisk o 25 %, v RTB dokonce o 45 %. O desítky procent se meziročně zvýšily i příjmy z inzerce v rámci distribuce obsahu třetích stran na domovské stránce. Zvyšovaly se i příjmy v segmentu mobilní reklamy a zároveň se zvyšuje podíl programaticky prodávané reklamy a nativní reklamy. 

-mav-