ČT nasazuje od pondělí 6. ledna seriál Místo zločinu Ostrava

pondělí, 6. ledna 2020, 13:55 Aktuality, TV MediaGuru

Seriál Místo zločinu Ostrava je jednou z novinek letošního zimního a jarního vysílání České televize.

Místo zločinu Ostrava, foto: ČT

Místo zločinu Ostrava, foto: ČT

Česká televize začíná od pondělí 6. ledna 2020 vysílat nový třináctidílný seriál Místo zločinu Ostrava. Inspirován je skutečnými případy. Novinku zařadí ČT1 do pondělního vysílání od 20 hodin. Projekt vznikl pod vedením tři režisérů: Dana Wlodarczyka, Jana Hřebejka a Jiřího Chlumského.

V hlavních rolích vyšetřovatelů se představí Pavla Beretová a Stanislav Majer. „Problematika ženy v mužském kolektivu měla vnést napětí mezi postavy. Pravdou však je, že kriminálka je už z podstaty maskulinní prostředí a přítomnost žen na prvním oddělení není tak samozřejmá, jak by se zdálo u většiny televizních kriminálek,“ říká režisér Dan Wlodarczyk.

Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. V seriálu dále hrají mj. Karel Dobrý, Štěpán Kozub, Pavel Kříž nebo Bořek Slezáček.

Seriál volně navazuje na kriminálku Místo zločinu Plzeň. Tu na podzim roku 2015 sledovalo průměrně 1, 32 milionu diváků starších patnácti let, tedy třetina všech, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi.

Námět seriálu napsali Martin Froyda, Martin Bezouška, Jan Stehlík, pod scénářem jsou podepsáni Miroslav Vaic, Jan Stehlík, Martin Bezouška a Jan Drbohlav.

Podrobnější informace o letošním vysílání České televize v prvních měsících roku můžete číst zde.

-mav-