Restaurace značky Subway v České republice zaznamenaly loni 2% zvýšení prodejů. V poslední čtvrtině roku byl nárůst 5%, oznámila firma. Značka v létě 2019 předělala své menu a představila přes 20 nových ingrediencí.
„Od počátku roku 2019 jsme zaznamenali až dvojciferný nárůst obratů, ale za významné považuji, že v průměru narostl i počet obsloužených zákazníků. Tito zákazníci pak ve větší míře volili prémiové sendviče, například XL Wrapy, nebo nově představené příplatkové ingredience, čímž se nám podařilo zvýšit i průměrnou účtenku," uvedl Oldřich Peprla, Business Development Agent značky pro Moravu.
Hrubý zisk za loňský rok byl v Česku o 61 % vyšší než evropský průměr. Počet hostů, kteří navštívili české restaurace Subway, je také vyšší než průměr v Evropě, a to o 9 %. Značka v srpnu loňského roku výrazně změnila menu a představila více než dvacet nových ingredienci, některé přitom naopak zrušila.
Letos plánuje Subway vyhodnocení prodejních výsledků a připravuje na jaro další změny v menu. „Známe tržní podíl všech produktů a chceme slyšet franšízanty, co si o nich myslí. Mají také příležitosti hovořit o tom, jaké produkty by v budoucnu chtěli v restauracích vidět,“ uzavírá Martin Princ, ředitel pro CEE.
Řetězec, který v Česku provozuje dvanáct restaurací, se chce letos také více soustředit na společenskou odpovědnost, hledá náhradu za plastové obaly a zvažuje, zda místo nich bude používat například obaly papírové. Subway provozuje celkově více než 41 tisíc restaurací ve 100 zemích světa.
-zue-