Teta se v novém konceptu ptá, zda vám to došlo

čtvrtek, 16. ledna 2020, 10:20 Reklama, Aktuality MediaGuru

Drogerie Teta přichází s novým komunikačním konceptem. Claim „Nakupování s rozumem a citem“ mění na „Potěšení z nákupu“.

Zdroj: Drogerie Teta

Zdroj: Drogerie Teta

Drogerie Teta vstupuje do roku 2020 s novým marketingovým konceptem, jenž pracuje s kreativní ideou „Došlo vám to?“, jež vzešla ze spolupráce s novou reklamní agenturou Triad Advertising.

Spolu s novou komunikací mění i claim značky: dosavadní „Nakupování s rozumem a citem“ se mění na „Potěšení z nákupu“. „Chtěli jsme původní rovnováhu rozumu a citu naklonit více směrem k citu, protože návštěva Teta drogerie je pro spoustu zákaznic příjemným zážitkem, který si chtějí opravdu užít, rozmazlit se, využít tu chvilku pro hýčkání se. Koncept to potom krásně podtrhuje,“ vysvětluje Galina Vondráček Pohlová, marketingová manažerka pro brand a strategii značky Teta.

S kreativní ideou „Došlo vám to?“, jež je rozpracována do 84 variant televizních spotů, plánuje Teta pracovat dlouhodobě a rozvíjet ji i do dalších exekucí. K vidění bude nejen v televizi, ale i na internetu a v místě prodeje. Slovenská herečka Marta Maťová, jež kampaní provází, se objeví také v newsletterech Teta klubu, na letácích a v mnoha materiálech na prodejně.

„Kreativní ideu ­‚Došlo vám to?‘ jsme postavili na jednoduchém insightu. Do drogerie ve většině případů vyrážíme, když nám doma něco dojde. Třeba prací prášek, tablety do myčky nebo šampon. Ale když už tam jsme, nedá nám to a často uděláme radost i samy sobě. Prohlížíme si nové odstíny laků na nehty, rtěnky nebo zkoušíme různé vůně. Novou reklamou tedy zákaznicím říkáme, že když jim doma něco dojde, je to vlastně důvod k radosti,“ říká Petra Jankovičová z pražského Triadu.

Příprava kampaně zabrala více než půl roku. Za produkcí stojí společnost Nomad, režisérské role se ujal Jan Zajíček, který ke spotům dodává: Na tomto zadání mě, kromě jednoduchého a zábavného dvojsmyslu ‚došlo ti to‘, baví ten rozdíl mezi oběma světy, symbolizující dvojí pohled na nakupování v Tetě – tedy ‚vyřeším praktický problém a ještě si to užiju‘. A právě tenhle princip duality je hlavní kostrou mého pojetí.“

Hudba, jež má dotvářet atmosféru celého spotu, je komponována na základě předlohy slavné písně Brendy Lee – I’m Sorry, jejíž nové aranžmá doprovází zpět Kristíny Mihaľové. Fotky nafotil Ondřej Košík.

-stk-