Zonky uvádí dlouhodobý koncept, spouští další ročník ZIA

čtvrtek, 13. února 2020, 10:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Zonky se odklání od častého měnění konceptů. Spouští také druhý ročník Zonky Innovation Awards.

Nový koncept Zonky sází na maskota žirafy a Jana Čenského, foto: MediaGuru.cz.

Nový koncept Zonky sází na maskota žirafy a Jana Čenského, foto: MediaGuru.cz.

Společnost Zonky spouští nový komunikační koncept, kterým chce oslovit i konzervativní klienty, především mezi ženami ve věku 30 až 45 let. Na rozdíl od dosavadní strategie, v níž se koncepty často střídaly, plánuje využívat novou komunikaci po celý rok. Provázet jí bude loutka žirafy, zpočátku ji doplní také herec Jan Čenský. 

„Zonky se poměrně daří získávat klienty moderních bank, tedy lidi, kteří se nebojí nových věcí. Nyní se chceme zaměřit i na ty konzervativní zákazníky,“ popisuje marketingový šéf Zonky Jan Sladovník. I z tohoto důvodu je nová komunikace pojata dlouhodobě, aby byla kontinuální a přehledná. Ke zdůraznění důvěryhodnosti bude pracovat i s oceněním Nejdůvěryhodnější značka, kterou společnost loni získala v kategorii Poskytovatelé mimobankovních půjček. 

Jednotícím prvkem komunikace, která se budou soustředit na podporu benefitů, jako je rychlost a sjednání půjčky online, bude maskot žirafy. Ta nahradila zebru, s nímž se Zonky dříve identifikovalo. V úvodní kampani s ní bude vystupovat i Jan Čenský. „Jana Čenského jsme si vybrali, protože je to herec bez skandálů, a navíc velký profesionál,“ přibližuje Jan Sladovník. Zda s ním bude firma spolupracovat i nadále, však závisí na výsledcích kampaně. 

Dvouměsíční kampaň bude k vidění od 17. února v televizi, na internetu, v rádiu a také outdooru. Do televizního vysílání budou nasazeny dva spoty, a to na stanicích MediaClubu. Kreativa byla vytvořena in-house, produkci zajistil Martin Barták se svou společností GoodieBaddie. 

Soutěž ZIA doplní série debat

Další aktivitou je druhý ročník soutěže Zonky Innovation Awards, jejímž cílem je pomoci zviditelnit inovativní firmy a jejich technologie. „Zaznamenali jsme v loňském roce velký zájem jak od zúčastněných firem, tak od médií, a proto jsme se rozhodli tuto akci zopakovat. Je to naše poděkování firmám, které neváhají inovovat a zlepšovat svět okolo nás,“ vysvětluje Jan Sladovník. 

Nominovaných je letos 81 projektů, o vítězi v oblasti přepravy, bydlení, domácnosti, volného času a financí bude hlasovat veřejnost na internetu. Novinkou je kategorie Český start-up a Inovace roku, o které rozhodne odborná porota. Nově se budou hodnotit i Služby pro podnikatele, které přinášejí technologie a inovace pro usnadnění podnikání. Vyhlášení vítězů proběhne 31. března v showroomu Renocar na Vyšehradě. 

Na soutěž letos poprvé naváže také série debat se CEO jednotlivých firem. Tématem budou trendy v oblasti inovací a technologií. Debaty odstartují první březnový týden pod názvem Zonky Innovation Talks. 

Zonky zastavuje expanzi do zahraničí

Naopak v plánu již nemá Zonky avizovanou expanzi na španělský trh. S novým vedením mateřské společnosti Home Credit přišla i změna strategie, která rozšíření služby do zahraničí prozatím zastavila. „Nám to umožňuje soustředit naši energii na rozvoj českého trhu,“ dodává Sladovník.

-stk-