Přenos hry Hvězda byl na ČT art nejsledovanější od vzniku kanálu

pondělí, 30. března 2020, 18:50 Aktuality, TV MediaGuru

Komedii Hvězda o fiktivní seriálové herečce sledovalo v pátek 27. března 122 tisíc diváků starších 15 let. Byl to nejsledovanější živý přenos od spuštění kanálu ČT art.

Hvězda, zdroj: ČT

Hvězda, zdroj: ČT

Komedii Hvězda o fiktivní seriálové herečce sledovalo v pátek 27. března 122 tisíc diváků starších 15 let. Přímý přenos z divadla Studio DVA se tak stal nejsledovanějším živým přenosem od spuštění kulturního kanálu ČT art v roce 2013.

Studio DVA nabízí internetové streamy svých představení, ten páteční zařadil do své nabídky kanál ČT art.

Diváky přilákal k obrazovkám také benefiční koncert České filharmonie, který vysílala živě stanice ČT art v sobotu. Vystoupení, jež se kvůli zákazu pořádání společenských akcí odehrálo před prázdným hledištěm pražského Rudolfina, sledovalo 78 tisíc diváků starších patnácti let. Jen v průběhu samotného koncertu se vybraly, na pomoc zdravotnickému personálu čtyř nemocnic, které pečují o nejvážněji postižené pacienty koronavirovou infekcí, bezmála čtyři miliony korun.

Rekordní sledovanost zaznamenávají v těchto dnech i další pořady a programy České televize. Například sobotní Události si na kanálech ČT1 a ČT24 zhlédlo 1,658 mil. diváků, při podílu na sledovanosti téměř 39 %. Nadprůměrnou sledovanost si stále udržuje zpravodajská ČT24, kdy celotýdenní podíl na publiku činil 8,95 %.

-mav-