Společnost Plzeňský Prazdroj uvede v květnu na trh nezvyklou novinku – sušenky z mláta. Na jejich výrobě spolupracovala s Biopekárnou Zemanka. Nabízet je bude zpočátku ve třech příchutích – slanou, sýrovou a česnekovou.
„V současné době společně s Biopekárnou Zemanka a obchodními řetězci ladíme poslední kroky před zahájením prodeje, který by měl být spuštěn ke konci května,“ řekl na dotaz MediaGuru Roman Trzaskalík, marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje.
Experimentovat s novou kategorií začala společnost loni. Mláto, zbytek ze sladu používaného při výrobě piva, chtěla přitom zužitkovat s cílem vyrobit zdravější variantu běžných sušenek. Tato odpadní surovina má totiž oproti běžným moukám vyšší obsah bílkovin a vlákniny a nižší obsah sacharidů.
Kde budou krekry přesně v nabídce a jak bude vypadat marketingová podpora zatím nechce Plzeňský Prazdroj prozrazovat.
-stk-