ČT začala natáčet nový kriminální seriál Stíny v mlze

čtvrtek, 18. června 2020, 17:00 TV MediaGuru

Dvanáct hodinových dílů zavede diváka do prostředí nejrůznějších sociálních skupin.

Režisér Radim Špaček a kameraman Martin Štěpánek, foto: Martin Popelář

Režisér Radim Špaček a kameraman Martin Štěpánek, foto: Martin Popelář

Radim Špaček začal v Beskydech natáčet nový kriminální seriál České televize s názvem Stíny v mlze. První tři dny natočili filmaři v březnu, teď se k natáčení vrací. V Beskydech vznikají scény ke třetímu z celkem dvanácti plánovaných dílů. V hlavních rolích se představí Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl nebo Miroslav Hanuš.

Dvanáct hodinových dílů zavede diváka do prostředí nejrůznějších sociálních skupin. Od dětského gangu ze sídliště a youtubery, přes motorkáře nebo pašeráky, až po realitní makléře. Podle tvůrců jde o zprávu o současné společnosti. „Seriál dává velký prostor osobním linkám hlavních hrdinů. Kdo jsou, jaké mají životy, co prožívají, když nehledají ‚stíny v mlze’. To jsou elementy, které jsme v českém seriálu zatím moc neviděli. Zároveň jsem chtěla, aby hlavní postavou byla žena kriminalistka. Zajímá mě, jestli žena, matka, manželka může skloubit osobní život s takto náročnou prací,“ uvedla kreativní ředitelka Kateřina Ondřejková.

Petra Špalková v seriálu Stíny v mlze, foto: Martin Popelář

Petra Špalková v seriálu Stíny v mlze, foto: Martin Popelář

Petra Špalková ztvárňuje roli kriminalistky, jejím kolegou je Jiří Vyorálek. V dalších rolích se představí například Jaroslav Plesl, který je seriálovým manželem Petry Špalkové. Jejich seriálovou dceru hraje skutečná hereččina dcera Andělka Tichá. Dalšími členy týmu vyšetřovatelů jsou Petr Panzenberger, David Viktora, Vít Roleček a Ondřej Brett. Miroslav Hanuš si naopak zahraje tajemného Hrbka. Dotočeno by mělo být na konci letošního roku.

Námět a scénář seriálu Stíny v mlze napsal Zdeněk Zapletal, režisérem je Radim Špaček, kameramanem Martin Štěpánek.

-mav-