Unilever otevře na Václavské náměstí v Praze první gelaterii své značky řemeslné zmrzliny Grom. „Věříme, že Grom Gelato přinese do Prahy větší zmrzlinovou kulturu kvality. Jsme si jisti, že ji lidé ocení i v těchto nelehkých časech,“ říká na dotaz MediaGuru Jan Diehel, manažer kategorie zmrzlinových značek společnosti Unilever pro Česko a Slovensko.
Značka Grom Gelato vznikla v roce 2003 v italském Turíně jako splněný sen dvou kamarádů Federica Groma a Guida Martinettiho, kteří chtěli dělat „to nejlepší gelato na světě, takové, jaké ho Italové znali kdysi“. V roce 2015 ji koupila do svého portfolia společnost Unilever a dnes je kromě Turína k dostání na dalších 60 místech světa, například v New Yorku, Malibu, Londýně, Doha, Šanghaji, Lisabonu či Paříži. Značka se prezentuje buď formou gelaterie, kam si lidé chodí na gelato do kornoutku nebo kelímku, nebo je prodávána v kelímkách o objemu 460 ml.
Na českém trhu je značka dostupná již od loňských Vánoc, v kelímkách je v prodeji v Albertu, Marks & Spencer a La Formaggeria. První gelaterie se bude nacházet na adrese Václavské náměstí 55, přímo naproti soše sv. Václava vedle kavárny Starbucks. Cílit bude značka především na rezidenty Prahy a turisty. „Nechceme být gelatem pouze pro turisty. Proto jsme zvolili přívětivou lokaci i pro pražské rezidenty. Gelaterie je blízko důležitého uzlu MHD – metra Muzeum a kousek od Vinohrad,“ vysvětluje Jan Diehel.
Vlastní gelaterií reaguje Unilever na enormní růst trhu s řemeslnou zmrzlinou. „Všichni rádi navštěvujeme lokální zmrzlinárny, které praskají ve švech. Každý rok přibývají další pobočky. Loni v létě jsme společně se zakladatelem Federicem Gromem navštívili všechna tato místa a zhodnotili situaci v Praze a její tržní potenciál. Praha má obrovský potenciál, navíc pro Grom, který je známý a oblíbený také pro turisty,“ popisuje Jan Diehel.
Zmrzliny Grom si zakládají na kvalitních ingrediencích, z nichž některé pocházejí z vlastní organické farmy značky Mura Mura v Piemontu. Další jsou odebírány z míst typických pro jejich výskyt, například pokud jde o sicilské citróny Femminello Siracusano nebo pistácie odrůd Mawardi či Perfect Green z Blízkého východu. Interiér gelaterie bude navíc uzpůsoben i k posezení u šálky kávy z pražírny Cokafe.
Novou gelaterii podpoří komunikace na internetu, v PR a také sampling. Spolupracovat bude značka také s vybranými influencery. A odpoledne 2. července nabídne návštěvníkům italské gelato zdarma.
-stk-