MetroZoom zavádí chytré plánování kampaní i do metra

pondělí, 5. října 2020, 14:25 Aktuality, Outdoor MediaGuru

MetroZoom ve spolupráci s O2 Media rozšířila možnost chytrého plánování kampaní pomocí nástroje BigPlan i do pražského metra.

Společnost MetroZoom ve spolupráci s O2 Media rozšířila možnost chytrého plánování kampaní pomocí nástroje BigPlan i do pražského metra. Systém je podle sdělení firmy schopen sestavit kampaně přesně pro klientovu cílovou skupinu a poskytnout k ní standardní mediální ukazatele, jako jsou reach, imprese, frekvence, TRP a CPT ze všech CLV ploch v metru včetně digitálních.

„S využitím big dat mobilního operátora O2 Czech Republic známe toky všech typů cestujících kolem našich CLV ploch v každé stanici metra, v každou denní dobu, každý den v týdnu. Plánovat a vyhodnocovat kampaně na CLV v metru tak mohou naši zákazníci podobně jako u venkovních reklamních ploch na standardní cílové skupiny podle pohlaví, věku, zájmů i socioekonomické skupiny,“ říká Dana Svobodová, jednatelka společnosti MetroZoom.

MetroZoom nabízí možnost plánování kampaní zdarma od pěti libovolných CLV ploch, které je možné doplnit podle preferencí klienta. Plánování je nastaveno na získání maximálního možného reache cílové skupiny, a to buď na požadovaný budget (budget reach), požadovaný počet ploch nebo požadovaný zásah (fixní reach). Plánování lze standardně optimalizovat nejen na reach 1+, ale dále i na reach 3+, 5+ a 8+. Díky nové funkci storytelling BigPlan zároveň umí nakombinovat CLV plochy do kampaně tak, aby bylo možné cílové skupině s co největším zásahem odkomunikovat více na sebe navazujících motivů.

Přehled cílových skupin, zdroj: BigPlan

Přehled cílových skupin, zdroj: BigPlan

„Službu BigPlan dokážeme poskytovat ve všech stanicích metra. V každé nástupní a výstupní stanici je totiž signál zajištěn BTS vysílačem, ke kterému se mobilní telefon cestujícího vždy připojí. To nám umožňuje přesně změřit zásah každého CLV nosiče, v každé stanici metra, právě kolem procházejícím cestujícím. Veškerá data jsou samozřejmě anonymizovaná a agregovaná,“ vysvětluje způsob zpracování dat Ferdinand Kraus, Head of O2 Media.

V současné době disponuje MetroZoom bezmála 1200 CLV, z nichž 32 je digitálních.

BigPlan využívá big data z chování, pohybu a zájmů uživatelů sítě O2. Anonymizovaná a agregovaná data (přepočtena na celou populaci 8+, tj. 9,6 mil. osob) jsou podle společnosti se souhlasem uživatelů využitelná pro cílení na konkrétní skupiny zákazníků. Pohyb SIM karet kolem CLV ploch poskytuje znalost zásahu každého nosiče. Na ně lze pak plánovat kampaně s využitím ukazatelů jako reach, imprese, frekvence, GRP nebo CPT.

-mav-