Rok po akvizici rodinné firmy Espresso rozšiřuje Kofola ČeskoSlovensko své kávové portfolio. Na trh uvádí novou značku kávy Trepallini, jež staví na tradici i zkušenostech lidí podílejících se na výrobě kávy po generace. Distribuovat ji chce nejen do znovuotevřené gastronomie, ale také prostřednictvím e-shopu do domácností.
„S kávou jsme začali teprve loni a už se nám v této kategorii zalíbilo natolik, že jsme se rozhodli k naší prémiové kávě Café Reserva vyvinout vlastní značku Trepallini,“ říká Karel Hrbek, marketingový ředitel Lerosu, tedy voňavého pilíře Skupiny Kofoly, kam spadá nejen káva, ale i čaje a bylinky. „Přicházíme s produktem, který chce být co nejautentičtější italskou kávou, přesně takovou jakou si dáte v malé kavárně v některé z uliček Neapole. Vymyšlenou, testovanou a vyrobenou italskými mistry. Jde o směs arabiky a robusty, kávu s plným tělem a nízkou kyselostí, s příjemnou chutí kakaa a dozvukem sušeného ovoce,“ dodává.
Do vývoje nové kávy zapojila Kofola ČS Federica Bonomi, majitele rodinné pražírny, která vyrábí kávu už od roku 1886, Simone Pecora z kávového institutu ARC, který obchoduje se zelenou kávou z rovníkových oblastí a garantuje její kvalitu, a lidi z firmy Cimbali, vyrábějící kávovary se 150letou zkušeností. „Právě Federico a Simone strávili mnoho času na vývoji chuti, intenzity a vůně nové kávy. V Miláně jsme poté společně otestovali zhruba 15 vzorků, ve kterých jsme našli přesně to, co jsme hledali – kávu silné, nahořklé chuti, zkrátka Caffè italiano perfetto,“ popisuje Karel Hrbek.
Název a podoba nové značky vznikly v marketingovém týmu Lerosu. „Chtěli jsme, aby komunikace byla opravdu autentická. Italové často říkají: Non ti preoccupare! - Nedělej si starosti! A věnuj se tomu, co je opravdu podstatné. Pro přípravu kvalitní kávy jim stačí tři věci – miscela (pečlivě vybraná a upražená směs kávových zrn), machina (kvalitní a správně seřízený kávovar) a mani (šikovné ruce zkušeného baristy). Tyto tři klíčové ingredience nás inspirovali k tomu, abychom naši novou kávu pojmenovali Trepallini neboli tři body, tři tečky,“ vysvětluje Hana Nováková, brand manažerka Lerosu.
Autentičnost pravé italské kávy mají podtrhnout černobílé snímky použité na obalech produktů, které pořídil v 60. letech italský fotograf Ferdinando Scianna.
„Touto novou značkou si nejen rozšiřujeme portfolio o další produkt z poctivých surovin, ale zároveň můžeme našim zákazníkům nabídnout alternativu ke stávající prémiové kávě Café Reserva, která pochází z kávových zrn z malých plantážích v rovníkové Africe, Indii nebo Střední a Jižní Americe,“ uzavírá Daniel Buryš, generální ředitel Kofoly ČeskoSlovensko.
Káva bude dostupná nejen v gastronomii, ale i v kávové sekci e-shopu na www.leros.cz/eshop.
-stk-