Tereza Zavadilová nastupuje do serveru Info.cz

pondělí, 28. prosince 2020, 11:45 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Bývalá šéfredaktorka E15 bude mít v novém působišti na starost projekt zaměřený na banky, pojišťovny, investiční bankovnictví a finance.

Tereza Zavadilová, zdroj: CNC

Tereza Zavadilová, zdroj: CNC

Dlouholetá šéfredaktorka deníku E15 Tereza Zavadilová nastupuje do serveru Info.cz. Věnovat se bude projektu Financiers, což má být obsahový projekt, zaměřený na banky, pojišťovny, investiční bankovnictví a finance. Měl by být naplno spuštěn v únoru 2021.

„Láká mě postavit zacílené oborové médium, které bude reflektovat novou dobu. Info.CZ je skvělou platformou, v rámci které už podobně funguje úspěšný projekt Právo,“ uvedla Zavadilová. Dodala, že finance sleduje celý svůj profesní život, sama je dlouholetou aktivní investorkou a chce se vrátit k psaní v tomto segmentu.

„Pro nás je Tereza skutečně významnou posilou. Má obrovský kredit, který nám pomůže vstoupit do dalších segmentů trhu, jenž jsou pro nás nejen obsahově, ale i komerčně zajímavé,“ uvedl šéfredaktor Info.cz Michal Půr.

Zavadilová je další posilou Info.cz v poslední době. Na začátku října přišel do Info.cz bývalý šéf digitálních inovací vydavatelství Economia Martin Malý. Stejnou funkci zastává i v Info.cz. Server prvozuje společnost CMI News, která patří pod Czech Media Invest. Z 50 procent ji vlastní Daniel Křetínský, ze 40 procent Patrik Tkáč a z 10 procent Roman Korbačka.

Tereza Zavadilová působila v E15 od jejího začátku v roce 2007, přičemž redakci řídila od roku 2014. V médiích pracuje od druhé poloviny 90. let, působila například v Lidových novinách, ČTA, Týdnu či v české redakci BBC.

-mav-