Soud zahájil insolvenční řízení s agenturou Médea

středa, 3. února 2021, 18:45 Reklama, Aktuality MediaGuru

Jaromír Soukup považuje návrh na insolvenční řízení za šikanózní a zcela zbytečný.

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení se společností Médea. Vyplývá to ze zveřejněné soudní vyhlášky k datu 3.2. 2021. Věřitelem je společnost Lipian Trade se sídlem v Praze. Domáhá se nezaplacené faktury ve výši 16,6 tis. Kč za inzerci v časopise Harmonie č. 6/2020. Informoval o tom server Info.cz.

Z přiložených návrhů plyne, že pohledávky za Médou evidují i další subjekty. Jde o společnosti Smart Events a Artur Collina. Souhrnná výše těchto pohledávek dosahuje desetitisíce korun.

„Měl být podán návrh společnosti – o jejíž existenci jsme se dnes dozvěděli – která údajně koupila pohledávky za 80 tisíc korun, přičemž o žádném postoupení jsme nebyli informováni,“ uvedl k situaci pro Info.cz Jaromír Soukup. „Tyto pohledávky evidujeme jako uhrazené. Jistě jsme připraveni situaci vyřešit jednáním, složením do úschovy, opětovnou platbou či podobným normálním obchodním jednáním. Návrhu nerozumím a považuji jej za neoprávněný a zcela zřetelně společnost poškozující. Výše pohledávek, které jsou uváděné, jsou zcela marginální, a návrh na insolvenční řízení je zcela zbytečný a šikanózní,“ dodal Jaromír Soukup.

Médea v roce 2018 dosáhla tržeb ve výši překračující 3 mld. Kč, rok zakončila se ziskem 46,8 mil. Kč. V loňském roce došlo v majetkové struktuře Médey ke změně, většinovým vlastníkem (57 %) se stala čínská společnost Rainbow Wisdom Investments Limited

-mav-