Novým tiskovým mluvčím PPF je Leoš Rousek

středa, 14. dubna 2021, 10:15 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Na pozici tiskového mluvčího skupiny PPF nastupuje Leoš Rousek.

Leoš Rousek, zdroj: PPF

Leoš Rousek, zdroj: PPF

Novým mluvčím skupiny PPF se stal Leoš Rousek. Kromě komunikace s médii bude mít na starost rozvoj investorské a byznysové komunikace Skupiny. Dosavadní tisková mluvčí skupiny Jitka Tkadlecová se nyní plně zaměří na vztahy s médii a veřejností Nadace The Kellner Family Foundation a školy Open Gate.

Leoš Rousek do PPF přechází ze společnosti Home Credit International, v níž od začátku letošního roku pracoval jako senior researcher v oblasti vztahů s investory a externí komunikace. Již předtím spolupracoval se skupinou jako nezávislý konzultant v oblasti médií a vztahů s investory. Této poradenské činnosti se naplno věnoval od roku 2019. 

Do té doby Rousek více než 20 let působil jako ekonomický novinář. Vedl kancelář tiskové agentury Dow Jones Newswires v Moskvě a Praze, poté pracoval jako seniorní korespondent listu The Wall Street Journal pro střední a východní Evropu. V tuzemsku následně působil více než dva roky v mediálním domě Economia jako hlavní ekonomický analytik Hospodářských novin. V té době také začal publikovat autorský newsletter o investicích a správě majetku, nejprve pod názvem Peníze Leoše Rouska a později Výnosy Leoše Rouska.

Rousek je absolventem Columbia University v New Yorku, kde získal magisterský titul v oboru mezinárodních vztahů. Předtím studoval rok na americké univerzitě Bard College v Annandale-on-Hudson ve státě New York, na kterou nastoupil po bakalářských studiích anglistiky a amerikanistiky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

-stk-