Tesco má první řadu výrobků ve 100% recyklovatelných obalech

sobota, 24. dubna 2021, 08:30 Retail, Aktuality MediaGuru

Tesco nově nabízí své výrobky pro domácnost ve 100% recyklovatelných obalech se zelenobílým logem. Jejich cena zůstává nezměněna.

Plně recyklovatelné obaly dostalo zhruba 200 výrobků pro domácnost, zdroj: Tesco ČR

Plně recyklovatelné obaly dostalo zhruba 200 výrobků pro domácnost, zdroj: Tesco ČR

Obchodní řetězec Tesco nově nabízí až 200 různých výrobků pro domácnost ve 100% recyklovatelných obalech, označené jsou zelenobílým logem. Výměna za ekologičtější údajně nestojí ani halíř navíc. Obaly z recyklovaného materiálu (rPET) byly vyvinuty v souladu s pokyny o recyklovatelnosti materiálů. Zákazníci mohou použité výrobky udržitelným způsobem jednoduše vytřídit tím, že je vyhodí do správné recyklační nádoby.

„Naše výrobky pro domácnost zůstávají cenově dostupné a zároveň se stávají udržitelnějšími,“ říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka společnosti Tesco Stores v ČR.

V roce 2019 se společnost Tesco v rámci střední Evropy zavázala, že do roku 2025 bude nabízet výrobky vlastní značky výhradně ve 100% recyklovatelných obalech. První produktovou řadou, která splňuje tento cíl, jsou právě výrobky pro domácnost. Aniž by došlo k jejich zdražení, zákazníci si budou moci zakoupit čisticí prostředky nebo úklidové pomůcky v plně recyklovatelných obalech.

Dlouhodobou ambicí řetězce zůstává vrátit všechny staré obaly zpět v souladu se zásadami oběhového hospodářství a recyklovat je do nových obalů. Čím více zákazníků vytřídí obaly v rámci příslušných kontejnerů, tím více obalů se vrátí jako surovina, která je následně použita pro výrobu jiného produktu.

Obalko: Obal by měl být recyklovatelný anebo nejlépe žádný

pátek 5. února 2021

-zue-