Cena za reklamu k fotbalovému Euro se zvýší až dvojnásobně

úterý, 1. června 2021, 07:35 TV, Reklama MediaGuru

S fotbalovým Eurem se mohou zviditelnit především oficiální partneři UEFA. Cena za reklamní spot v případě zápasů české reprezentace se zvyšuje o sto procent.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Česká televize odvysílá z letošního evropského fotbalového mistrovství Evropy Euro 2021 celkem 51 utkání. Nabídne přímé přenosy i záznamy.

Inzertní příležitosti jsou částečně omezeny tím, že právo spojovat se se šampionátem mají především oficiální partneři UEFA. Mezi ty patří společnosti Coca-Cola, Heineken, Qatar Airwaves, Takeaway.com, TikTok a Vivo. Na národní úrovni pak firmy Alipay, Booking.com, FedEx, Gazprom, Hisense a Volkswagen.

Přímé přenosy tak například nelze sponzorovat, protože prostor je vyhrazený právě oficiálním partnerům. Sponzorovat lze ale záznamy, speciální pořady, highlight pořady nebo upoutávky na tyto pořady.

Product placement v rámci studia je možný pouze pro oficiální partnery a stejně tak soutěže.

Klasické reklamní spoty je možné vkládat do bloků kolem poločasů přímých přenosů. Pro oficiální partnery má být v reklamním bloku zajištěna oborová exkluzivita. Otevřen bude také tzv. golden break, týkat se má jen těch nejatraktivnějších zápasů. V rámci golden breaku mají být odvysílány až tři dvacetivteřinové spoty po hymnách před výkopem zápasu. 

Cena za umístění reklamy (CPP klienta) se v případě utkání české reprezentace navyšuje o sto procent, u ostatních zápasů bez české účasti o 50 %.

Možnosti inzerce jsou také na webovém speciálu, v mobilní aplikaci ČT sport a v rámci HbbTV aplikace. Zde se nabízejí prerolly, postrolly a splash scerreny.

Fotbalové mistrovství Evropy se uskuteční od 11. června do 11. července 2021, hrát se bude ve 12 různých evropských městech. Česká republika odehraje své zápasy v základní skupině v Glasgow a v Londýně. Začátky utkání jsou v 15:00, 18:00 a 21:00 středoevropského času.

Na posledním konaném mistrovství Evropy v roce 2016 odehrál český tým tři zápasy, průměrná sledovanost byla vyšší než milion diváků na utkání (15+). Průměrná sledovanost všech zápasů ME pak činila 425 tisíc dospělých diváků.

-mav-