Před rokem začala vysílat televize CNN Prima News

pondělí, 3. května 2021, 07:25 Aktuality, TV MediaGuru

Před rokem, 3. května 2020, začala po více než roce příprav vysílat zpravodajská televize CNN Prima News.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Před rokem, 3. května 2020, začala po více než roce příprav vysílat zpravodajská televize CNN Prima News. Zprávy a další obsah začala vytvářet nová redakce složená ze stovky novinářů. Nová stanice nabídla téměř 30 pořadů. V době svého vzniku do konce roku chtěla dosáhnout sledovanosti 1,5 procenta ve skupině diváků 15 až 69 let. V současnosti je sledovanost CNN Prima News 0,75 procenta a její web se nachází v TOP 4 zpravodajských webů.

Nová zpravodajská televize vysílá z moderního televizního studia v novém sídle společnosti na pražské Vinici. Celková plocha studia CNN Prima News je téměř 300 metrů čtverečních. Prostoru dominuje moderátorský pult se zabudovanou LED obrazovkou, hned za ním je jeden z několika velkých studiových LED panelů. Studio má jako jediné v zemi dvě patra, z horního je možné vysílat a také vstupovat živě do programu. Barevnost studia odpovídá logu CNN Prima News, tedy modrá, červená a bílá.

Záměr spustit čistě zpravodajskou televizní stanici oznámila Prima v dubnu 2019 s tím, že CNN Prima News se stane devátou stanicí v portfoliu skupiny Prima. CNN Prima News funguje na základě smlouvy s divizí CNN International Commercial (CNNIC), která poskytuje licenci k používání značky CNN a k přístupu k obsahu a tvorbě programu v rámci celého portfolia CNN.

Od letošního února rozšířila CNN Prima News své regionální zpravodajství o nový pořad Zprávy z regionů. Vysílá se každý všední den od 17:00 hodin s moderátorkou Markétou Fialovou. Regionální tým postupně posilují také spolupracující reportéři z krajských redakcí MF Dnes a Deníku Vltava Labe Media.

CNN Prima NEWS je k dispozici zdarma po celé ČR v rámci pozemního vysílání DVB-T v regionální síti 8, v DVB-T2 přechodové síti 12 a ve finální síti DVB-T 22. Vysílání zajišťují také satelitní provozovatelé, kabeloví operátoři i internetové televize. Dostupný je i na Slovensku, kde má CNN Prima téměř stoprocentní pokrytí. Roční náklady na provoz této stanice vyjdou na stovky milionů Kč.

-čtk-