Seznam spustil Podcasty.cz, obsahuje audio pořady

čtvrtek, 5. srpna 2021, 16:00 Aktuality, Rádio, Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz soustředí na platformě Podcasty.cz audio pořady z vlastní dílny i od jiných tvůrců. Spolupráce s partnery je vázaná smlouvou a Seznam.cz bude jejich obsah monetizovat.

Zdroj: Seznam.cz

Zdroj: Seznam.cz

Společnost Seznam.cz spouští novou platformu pro podcasty s názvem Podcasty.cz. Nabízet bude nejen podcasty od Seznamu, ale i od jiných tuzemských tvůrců. Služba zatím běží na responzivní webové stránce, ještě letos se funkce poslechu podcastu stane součástí chytré aplikace Seznam.cz pro zařízení s operačními systémy iOS i Android.

„Přehrání audio obsahu na webu Seznam Zprávy meziročně stouplo o 73 % a za první čtvrtletí letošního roku jsme zaznamenali 1,8 milionu poslechů našeho vlastního seznamáckého audia. Je patrné, že se jedná o uživatelsky populární formu konzumace obsahu, a proto jsme se rozhodli na tento trend reagovat a nabídnout našim uživatelům platformu, na které najdou nejen naše pořady, ale i podcasty našich partnerů,“ říká Jan Dvořák, produktový manažer Seznam.cz.

Aktuálně je ve službě Podcasty.cz k poslechu 370 pořadů od 44 autorů a tvůrců. Seznam.cz s nimi spolupracuje na základě smlouvy, ze které partnerům mimo jiné plyne podíl z reklamy, která bude na jejich pořadech nasazená. „Mechanismus zasmluvnění partnerů a monetizace jejich obsahu funguje na podobném principu jako články ve feedu na domovské stránce nebo videa na Streamu. Partnerem se přitom může stát jakýkoli autor podcastů, nemáme žádná tematická omezení,“ doplňuje Dvořák. Počet spolupracujících autorů i dostupných pořadů se bude dál zvyšovat, nyní probíhají jednání s desítkami z nich.

Platforma je uživatelům k dispozici zdarma, podcasty si mohou nechat doporučovat nasazeným algoritmem, vybírat podle témat nebo autora. Odebírat lze oblíbené pořady i přecházet k poslechu mezi jednotlivými zařízeními, na kterých je uživatel přihlášený.

-mav-