Komunikaci skupiny Pale Fire Capital vede Patricie Šedivá

středa, 1. září 2021, 11:00 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Do týmu investiční skupiny Pale Fire Capital přichází Patricie Šedivá, a to na pozici ředitelky komunikace.

Patricie Šedivá se spoluzakladateli Pale Fire Capital: Jan Barta (vlevo), David Holý a Dušan Šenkypl (vpravo).

Patricie Šedivá se spoluzakladateli Pale Fire Capital: Jan Barta (vlevo), David Holý a Dušan Šenkypl (vpravo).

K týmu investiční skupiny Pale Fire Capital (PFC) se nově připojí Patricie Šedivá na pozici ředitelky komunikace. Jejím úkolem bude rozvíjet vztahy s médii, komunikaci firem v portfoliu PFC a zaměří se i na CSR aktivity.

Patricie Šedivá má s Public Relations více než 20 let zkušeností. Do skupiny přichází ze společnosti Coca-Cola HBC, kde pracovala jako tisková mluvčí, a věnovala se i oblasti Public Affairs. Předtím působila v komunikaci internetového obchodu Alza a u operátora T-Mobile. Dvakrát se umístila v soutěži Mluvčí roku, aktivně se věnuje rozvoji oboru public relations v profesním sdružení PR klub. Přednášela na vysokých školách. Podílela se na řadě neziskových projektů.

V portfoliu Pale Fire Capital, kterou založili Dušan Šenkypl, David Holý, Jan Barta a Petr Krajíček, je nyní více než 20 firem. Patří sem například aukční portál Aukro, internetový vyhledávač pro nábytek a home decor Favi, komunitní farmářské tržiště Scuk nebo Mobilní rozhlas Munipolis. 

„Chceme českým firmám pomáhat v růstu a dalším rozvoji, komunikace je toho nedílnou součástí. Věříme, že nám Patricie pomůže optimalizovat komunikační nástroje tak, abychom se posunuli v povědomí o našem působení i portfoliu blíže k širší veřejnosti,“ uvedl David Holý, partner v Pale Fire Capital, a doplnil: „Zpracovat komunikační strategii v celé její šíři pro jednu úspěšnou firmu je skutečně náročné, mít jich ale v portfoliu přes dvacet a každou s jiným zaměřením – to je komunikačně výzva.“

Přijetím profesionála pro tuto oblast chce PFC připravit komunikační strategie zejména pro firmy ve svém portfoliu, které mají české kořeny, avšak globální ambice. V rámci jejich podpory plánuje dlouhodobě a konzistentně medializovat zajímavá a aktuální témata související s výkonem českých start-upů, které jsou mnohdy známější a úspěšnější v zahraničí než v domácím prostředí. 

-stk-