Společnost Lagardére Travel Retail, která provozuje v rámci své sekce Travel Essential, řadu gastro konceptů, otevřela na Masarykově nádraží restauraci Masaryčka. Pro firmu to není první větší restaurace, provozuje již restauraci Rychlík na Hlavním nádraží a také 15 gastro provozoven na Letišti Václava Havla.
Projekt vznikl ve spolupráci se společností Penta, která přestavuje celou lokalitu v okolí Masarykova nádraží. Lagardére Travel Retail se rozhodla navázat na tradici místa, kde dříve bývala tzv. Císařská restaurace, po revoluci např. např. kasino. Projekt vznikal čtyři roky a samotná výstavba poslední dva. Návrh pochází z dílny architektonického studia Archicraft. Náročné byly především restaurátorské práce, samotná rekonstrukce vyšla na 30 mil. korun.
Společnost podniká na dopravních uzlech, má provozovny na nádražích, v metru nebo na letišti. Do budoucna se nebrání případné výstavbě dalších restaurací na dopravních uzlech. „Pokud by byla příležitost na dopravních uzlech, tak o podobném projektu budeme uvažovat, ale je to hodně finančně náročný projekt a není to našim cílem, že bychom měli řetězec třeba 50 restaurací,“ uvedl Richard Procházka, generální ředitel Lagardére Travel Retail.
Nově otevřenou restauraci plánuje podpořit komunikační kampaní, především v rámci vlastní sítě, na sociálních sítích nebo v outdooru. Masaryčku také chce nabídnout jako místo pro pořádání vánočních a jiných večírků.
Restaurace Masaryčka se nachází přímo na Masarykové nádraží, na rohu ulic Hybernská a Havlíčkova. Čepuje se zde Plzeňské pivo a kuchyni vede šéfkuchař Marek Hosnedl.
Společnost Lagardére Travel Retail provozuje v České republice řadu stravovacích konceptů. Například sítě francouzských pekařství Paul a kaváren Costa Coffee. Dále provozuje síť trafik Relay, koncepty 1minute, Hubiz, Inmedio nebo Paper Dot. Kromě toho má různé sítě občerstvení, například pekařství Mr.Baker, Hello!, nebo Pizza La Mia Stazione.
-zue-