FreshPoint, dodavatel lednic do firem s denně čerstvým jídlem, uvádí na trh první lednici pro veřejnost. V lednici umístěné v OC Máj v Praze zájemci naleznou potraviny s končícím datem spotřeby, prodávané s 50% slevou. Cílem je zamezit plýtvání jídlem, které se nestihne spotřebovat z více než stovky lednic, které FreshPoint provozuje u firemní klientely.
„Měsíčně zavážíme pro naše klienty na 80 tisíc položek do našich lednic ve firmách. Díky první ledničce pro veřejnost, ve které si mohou zájemci zakoupit s velkou slevou kvalitní potraviny s blížícím se datem expirace, se nám daří zachránit přibližně 2000 porcí jídla měsíčně, které by jinak skončilo v koši,“ říká Jan Langer, jednatel společnosti Zdravá lednice, která FreshPoint provozuje.
FreshPoint využívají firmy v Praze a středních Čechách. Potraviny do lednic dodávají společnosti Zátiší, Sklizeno, YamYam, Sushi Time, Eat Perfect a další.
„Naše lednice jsme od počátku navrhovali jako high-tech řešení, které na základě chytrých technologií řídí samo celkovou logistiku zásobování. Lednice je non-stop online, reguluje si svou teplotu či vlhkost a umožňuje rychlé bezkontaktní platby mobilem či chytrými hodinkami. Díky tomu se nám daří minimalizovat zbytečné plýtvání potravinami, i tak ale malému procentu potravin projde datum spotřeby,“ dodává Langer.
-stk-