DDB, GrandOptical a Entropiq měří zrak hráčům esportu

úterý, 5. dubna 2022, 18:50 Aktuality, Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

DDB Prague spojila síly s GrandOptical a českou esportovou organizací Entropiq, aby společně vytvořily Gamer Eye Test.

Zdroj: DDB Prague

Zdroj: DDB Prague

Popularita esportu v Česku i ve světě rychle roste a přináší s sebou nové marketingové příležitosti, které přitahují značky nejen z herního prostředí. I proto agentura DDB Prague spojila síly s GrandOptical a českou esportovou organizací Entropiq, aby společně vytvořily Gamer Eye Test. Ten má za cíl zvýšit povědomí o nutnosti pravidelného testování zraku a vlivu správné korekce zraku na herní výkonnost profesionálních hráčů.

„Jakožto hráče a zároveň člověka z marketingu mě nesmírně baví uvádět značky jako jsou McDonald‘s nebo nyní GrandOptical do světa gamingu a esportu,“ říká Ivan Soukup, kreativní ředitel reklamní agentury DDB FTW Worldwide. Agentura založila v roce 2020 vlastní esportovou a gamingovou divizi DDB FTW (For The Win), která vytváří projekty pro největší světové herní značky. Nyní se ve spolupráci s GrandOptical a Entropiq rozhodli upozornit na zdravotní rizika spojená s hraním na vrcholové úrovni.

„Naše společnost chce oslovovat lidi, kteří o své vadě zraku ještě ani neví a přesvědčit je, aby si nechali zrak změřit a tím jim pomáhat zlepšovat jejich život. Takto jsme podchytili vloni například řidiče, pro které je zrak naprosto klíčovým smyslem. Komunita hráčů je specifická a svůj zrak zatěžuje ze všech mladých lidí nejvíce. Věříme, že tohle je cesta, jak být blíž zejména mladší generaci, která obecně tíhne k většímu užívání elektronických zařízení,“ říká ředitelka marketingu GrandOptical Anna Davidková.

„Spojit síly s GrandOptical jsme se rozhodli proto, že vždycky rádi podpoříme dobrou věc. Máme pocit, že téma péče o zrak je jak u esportovců, tak i u běžných hráčů podceňované a je třeba ho dostat víc na světlo,“ říká CEO Entropiqu, Daniel Kloud. Díky této spolupráci vznikl speciální zrakový test, který během hraní odhaloval slabiny – nesprávnou korekci zraku nebo zhoršení zraku – jednotlivých hráčů.

Gamer Eye Test spočívá ve speciálním měření očí, které má za cíl otestovat zrak profesionálů během hraní her. Prokázal, že i aktivní vrcholoví esportoví hráči se setkávají se zrakovými potížemi, které mohou mít vliv na jejich výkon. Samotný test také potvrdil důležitost pravidelných zrakových prohlídek mezi profesionálními i volnočasovými hráči, aby byl potenciální problém odhalen dříve, než zanechá trvalé následky.

-mav-