Country Life zavírá tři ze svých pražských prodejen

pátek, 9. září 2022, 07:20 Aktuality, Retail MediaGuru

Country Life uzavře kvůli zvyšujícím se nákladům tři své pražské prodejny.

Zdroj: FB Country Life

Zdroj: FB Country Life

Společnost Country Life, která již více než 30 let podniká v oboru biopotravin a zdravé výživy, se z důvodu stále se zvyšujících nákladů rozhodla uzavřít tři své prodejny.

„Tento krok činíme s těžkým srdcem. První naši prodejnu jsme otevírali v Melantrichově ulici už v roce 1991. Od té doby do naší biorodiny přibyla řada dalších prodejen, včetně největší prodejny v Dejvicích na Praze 6 a specializované prodejny přírodní kosmetiky v Liliové ulici na Praze 1,“ říká k tomu Otakar Jiránek, zakladatel a majitel Country Life, a dodává: „V naší více než třicetileté historii jsme ještě nikdy nebyli nuceni přistoupit k tak výrazným škrtům a zavírání. Přispěly k nim nejen zvyšující se náklady ve všech oblastech, ale také odliv zákazníků z prodejen s naším sortimentem a z centra města vůbec.“

Z prodejen svůj provoz již koncem srpna ukončila pobočka v Karlíně na Sokolovské ulici, v průběhu září zavřou pobočky na Břevnově na Bělohorské a na Novém Městě v Jungmannově. 

Další své kamenné prodejny Country Life zatím uzavírat nebude, celkem jich zbude sedm. Zároveň provozuje na českém a slovenském e-shop, kde nabízí nejen sortiment trvanlivých biopotravin a produktů zdravé stravy, ale i bio ovoce a zeleninu, vybrané pečivo z biopekárny, přírodní kosmetiku a ekologickou drogerii. „Po Praze dodáváme také veškeré chlazené zboží,“ přibližuje manažerka marketingu společnosti Helena Míšková. 

Country Life je česká rodinná firma založená v roce 1991. Věnuje se celému spektru činností v oblasti zdravé výživy a biopotravin. V Nenačovicích u Berouna provozuje ekofarmu a biopekárnu. V Praze má několik vlastních prodejen a restaurací. Její velkoobchod distribuuje po celé České i Slovenské republice sortiment biopotravin, zdravé stravy, přírodní kosmetiky a ekologické drogerie.

-stk-