AR na Instagramu podporuje české předsednictví v Radě EU

středa, 19. října 2022, 10:15 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nový filtr na Instagramu má pomocí rozšířené reality (AR) lidem přiblížit témata spojená s Evropskou unií a evropskými záležitostmi obecně.

Nový filtr na Instagramu, zdroj: Meta

Nový filtr na Instagramu, zdroj: Meta

Filtr má pomocí rozšířené reality zlepšit povědomí veřejnosti o Evropské unii a témata s nimi spojenými. „ Doufáme, že tímto krokem přiblížíme EU o něco víc i mladší generaci,” vysvětluje Alice Krutilová, ředitelka Odboru pro předsednictví ČR v Radě EU. Filtr představili zástupci společnosti 18. října na konferenci Meta Boost, která se konala pod záštitou českého předsednictví. Na filtru spolupracovaly Úřad vlády ČR, společnost Meta a studio Yord.

Nový filtr pomocí rozšířené reality uživatelům nabídne kvíz se čtyřiceti otázkami, na které lze pohybem hlavou odpovídat ve směru jedné ze dvou odpovědí, zobrazených na displeji telefonu. „Rozšířená realita přináší obrovský potenciál pro kreativitu a nové formy komunikace a já jsem rád, že můžeme s našimi partnery v České republice spolupracovat na podobných aktivitách,” doplňuje Patrik Tovaryš, Public Policy Manager společnosti Meta pro Českou republiku.

Filtr, na kterém spolupracovaly Úřad vlády, Meta a studio Yord, má za cíl oslovit mladší generaci. 

 -tšl-