Ad-Riders prodává reklamu na autech, eviduje 7 tisíc řidičů

středa, 14. prosince 2022, 15:45 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Český startup Ad-Riders nabízí placenou inzerci na automobilech.

Zdroj: repro Ad-Riders

Zdroj: repro Ad-Riders

Český startup Ad-Riders nabízí placenou inzerci na automobilech. Funguje jako platforma: na jedné straně jsou řidiči, kteří jsou ochotni na svém voze nechat za úplatu umístit reklamu, na druhé straně jsou inzerenti. Při registraci řidiči uvádí svůj průměrný měsíční nájezd, barvu a stáří vozu a další atributy, podle kterých si inzerent vybírá.

Díky technologické spolupráci se společností T-mobile poskytuje AdRiders inzerentům sociologické a geografické analýzy a reporty ohledně pohybu osob v blízkém okolí vozu opatřeném reklamou. Lze tedy vyhodnotit zásah každé reklamní kampaně.

Zdroj: Ad-Riders

„Ze zkušenosti víme, jaký mix automobilů pro inzerenty namíchat. Ať už jde o plošný zásah ve velkých městech, stejně tak jsme schopni cílit i velmi lokálně a zaměřit se i na jednotlivé okresy. Nyní máme v databázi přes sedm tisíc registrovaných řidičů, proto jsem schopni pokrýt většinu České republiky,” říká ředitel startupu, Pavel Ciprys.

Startup se musí vyrovnávat i s možnými obavami, že po zaplacení členského příspěvku řidiči už neobdrží nabídku na umístění reklamy. Členství v komunitě Ad-Riders je proto zdarma.

„Ano, narážek, že se může jednat o podvod dostáváme dost, když ale následně majitelé vozů zjistí, že členství v Ad-Riders je zdarma, názor velmi rychle změní. Je pravdou, že zhruba 75 % řidičů zatím na svůj první polep čeká, nicméně nic neplatí a už mohou čerpat komunitních bonusů, jako je nejlevnější pojištění, či slevu 5 % na pohonné hmoty,” říká Pavel Ciprys. „Výzvou z hlediska B2B je naučit firmy používat tento typ reklamy. Jedná se o nejrychleji rostoucí mediatyp v OOH na světě," dodává.

-mav-